Mega proiect pentru Semenic! Hurduzeu, Popa și Blaga au bătut palma pentru cel mai tare domeniu schiabil din România!

Semenicul, Gărâna și Văliugul vor fi legate de un păienjeniș de pârtii de schi și snowboard, ceva ce părea imposibil într-o zonă care a cunoscut în ultimele decenii doar nepăsare și paragină!

Consilierii locali reșițeni au aprobat ieri, într-o ședință de îndată, acordul încheiat cu Consiliul Județean Caraș-Severin și Consiliul Local Văliug care are ca scop elaborarea documentațiilor și activităților necesare pentru dezvoltarea domeniului schiabil din zona Semenic, precum și a turismului pentru practicarea schiului și a altor sporturi de iarnă, înscrise în strategia națională de promovare și dezvoltare turistică.

Prin acest acord, administrația județeană și administrațiile din Reșița și Văliug se angajează să realizeze studiile de prefezabilitate privind dezvoltarea turismului, să obțină avizele necesare, să stabilească terenurile pentru practicarea schiurilor și a altor sporturi de iarnă, să amenajeze, să dezvolte și să reabiliteze unde este cazul infrastructura, să amenajeze pârtii noi, cu instalații de transport pe cablu, cu instalații de nocturnă și tunuri cu zăpadă artificială, dar să le și modernizeze pe cele existente, să atragă parteneri interesați de dezvoltarea turismului.

expresb 1000x100

Consiliul Județean va asigura finanțarea pentru investițiile realizate în cadrul proiectului „Dezvoltare zonă turistică Semenic”, se va ocupa de obținerea avizelor de la Ministerul Turismului, va elibera autorizațiile de construire, va analiza capacitățile de cazare și va identifica structuri de primire turistice noi. Totodată, va acorda consultanță de specialitate în vederea obținerii certificatelor de clasificare și va realiza materiale de promovare a Semenicului.

Consiliul Local Reșița își asumă prin acest acord realizarea documentației tehnico-economice privind dezvoltarea turismului pe Semenic, realizarea domeniului schiabil prin amenajarea, dezvoltarea sau reabilitarea pârtiilor de schi. Consiliului Local al comunei Văliug îi revine sarcina de a stabili terenurile ce vor fi incluse pentru practicarea schiului și a celorlalte sporturi de iarnă, precum și amenajarea, dezvoltarea sau reabilitarea infrastructurii generale: căi de acces, alimentări cu apă, gaze, curent electric, canalizări, parcări, drumuri forestiere și alte utilități generale.