Zilele blocului-fantomă din Moldova Nouă sunt numărate

Administraţia publică de la malul Dunării continuă să îndeplinească paşii pentru dărâmarea blocului ruşinii din proximitatea pieţei agroalimetare. Demolarea edificiului pare să atingă materializarea spre sfârşitul verii.

Blocul 34 din oraşul Moldova Nouă e tot mai aproape să intre în istorie. După ce o expertiză tehnică a încadrat edificiul în clasa I de risc seismic, la sfârşitul lunii aprilie edilul Adrian Torma anunţa că au fost achiziționate serviciile de proiectare pentru demolarea edificiului „cu aspect rușinos pentru comunitate”. Recent, consilierii locali au mai făcut un demers înspre materializarea acestui fapt, întrunirea politicienilor de la finele lunii mai având ca scop, printre altele, votarea indicatorilor tehnici pentru dărâmarea construcţei.

„Am votat indicatorii tehnici pentru demolarea blocului 34. Avem toate documentele necesare din punct de vedere tehnic şi economic. Mai rămâne să le punem la punct pe cele juridice şi sperăm să ne putem încadra în termen. Cel târziu, în luna august ar trebui să începem demolarea blocului şi identificarea de soluţii ulterioare pentru locul care va rămâne liber de sarcini.”, a explicat primarul Torma.