Zero lei pentru Primăria Moldova Nouă de la Guvern. Cum supraviețuiește instituția?

Fără primar și fără Consiliul Local, administrația publică de la malul Dunării își desfășoară activitatea la limita supraviețuirii. Cu zero fonduri de la Guvern și o sumă care oricum nu acoperă obligațiile față de persoanele asistate, totuși angajații Primăriei nu vor rămâne fără bani în prag de sărbători.

Ceea ce sublinia în urmă cu câteva zile președintele PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, deputat în legislatura 2020-2024 și anume: „guvernul interimar al lui Iohannis perpetuează practicile ticăloase ale demisionarului premier Orban, care folosește bugetul de stat pentru a-și asigura susținerea în partid, dând bani cu nemiluita primăriilor peneliste” – nu pare desprins din filmele SF, ci reprezintă crunta realitate. Nenumărate primării social-democrate din Caraș-Severin nu au primit niciun leu pentru a încheia anul în curs cu brio sau, dacă au primit totuși ceva, oricum sumele infuzate în bugetele locale sunt infime. În această situație se află și Primăria Moldova Nouă care, în ciuda greutăților întâmpinate, nu-i va lăsa pe funcționari cu buzunarele goale în preajma sărbătorilor de iarnă.

Potrivit șefului Biroului Buget-Contabilitate și secretarului instituției, Florin Ciovela, singurele sume de care a beneficiat administrația publică locală de la malul Dunării sunt cele destinate persoanelor cu dizabilități și asistenților acestora, mai exact 400.000 de lei, în condițiile în care suma necesară pe acest segment era de 1 milion de lei, UAT Moldova Nouă înregistrând un număr de 40 de asistenți personali și alte 80 de persoane asistate.

„Deși sumele alocate nu acoperă în totalitate obligațiile pe care le avem, am identificat și găsit soluții pentru a achita în întregime salariile angajaților, astfel încât sfârșitul de an să nu-i găsească pe oameni cu buzunarele goale. Sperăm ca anul 2021 să poată aduce normalitatea în ceea ce privește funcționarea în condiții optime a unei administrații publice locale”, a precizat secretarul instituției, Florin Ciovela.