Zero kilometri de drum neasfaltat! Piatra devine istorie în toate centrele de comună până în primăvara lui 2020

O nouă șosea din Timiș scapă de piatră. Președintele Consiliului Județean, Călin Dobra, a semnat ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare a drumului. Constructorul are la dispoziție nouă luni pentru a finaliza lucrarea.

Este vorba de șoseaua care traversează Brestovățul, pe sectorul Lucareț – limita cu județul Arad. Drumul județean nu asigură condițiile optime de deplasare, drept urmare cei opt kilometri urmează să fie asfaltați. Investiția se ridică la peste nouă milioane de euro.

„Am ajuns la nivelul la care, anul acesta, după finalizarea lucrărilor din Brestovăț, nu vom mai avea niciun centru de comună neasfaltat. Desigur, mai sunt drumuri de piatră și în alte localități. Ne concentrăm eforturile pentru a moderniza cât mai multe dintre acestea. Aproape toate lucrările lansate în 2019 au fost pentru drumuri care au văzut pentru prima dată asfaltul”, spune Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Dobra își propune ca niciun kilometru de drum județean să nu rămână neasfaltat.

„Lucrăm în baza unor priorități. Intervenim în primul rând acolo unde este cea mai mare nevoie. Următorul nivel la care îmi doresc să ajungem, deși pare ambițios, va fi niciun kilometru de drum județean neasfaltat. Sunt convins că echipa CJ Timiș are forța de a îndeplini acest deziderat”, a declarat Călin Dobra.

1000x200 dacus 02

Comuna Brestovăț este formată din satele Brestovăț (reședința), Coșarii, Hodoș, Lucareț și Teș și este situată în nordul județului.

publicitate si promovare online banner maxagro