Zero goluri, zero fotbal! ASU Poli a remizat cu Farul și rămâne în criză ofensivă

Pe Știința, golurile se lasă în continuare așteptate sezonul acesta. ASU Poli a remizat și cu Farul, după același scor alb înregistrat și în partida cu Chiajna. A fost însă un meci mult mai anost, cu ambele echipe care abia au reușit să tragă pe spațiul porții. Din minutul 78, Timișoara a jucat în inferioritate, după eliminarea lui Bogdan Vasile.

Practic, cu acest joc, din runda a VII-a a campionatului și al optulea joc oficial al sezonului, Poli continuă profunda criză ofensivă. Bănățenii nu au înscris în șapte din aceste partide și, la cum a curs jocul, nu avea nicio șansă să o facă nici în poarta Farului. De altfel, acest lucru s-a văzut la o fază la care Ignea a pătruns periculos în careu, dar pur și simplu nu a avut curaj să țintească colțul lung al porții. Patrick Petre a fost singurul care i-a dat ceva emoții lui Murariu. De partea cealaltă. Muțiu a fost pus la încercare doar de Călin Popescu și Mera. În repriza secundă, jocul s-a mai dinamizat.

În minutul 60. Ungureanu și-a făcut curaj și a tras bine la poartă, dar mingea s-a oprit în fundașul Lică. Pentur gazde, Jurj a mai prins un șut mult peste poartă, iar Axente a trimis total aiurea, cu capul, o centrare primită în careu, de parcă era un fundaș care îndepărta pericolul de buturi. Petre a mai luat o dată o fază pe cont propriu, dar nici așa Farul nu a marcat. Deși mijlocașul l-a depășit pe Scutaru în careu, șutul a fost imprecis. Bogdan Vasile a fost eliminat din minutul 78, iar de aici, Poli nu a mai ieșit din propria jumătate. Cu toate astea,Farul nu a fost capabilă să înscrie.

ASU Politehnica Timișoara: Murariu – C. Jurj, Scutaru, Mera, Cherecheş – Bg. Vasile, C. Popescu (F. Trip 88′) – Schieb (Coadă 64′), Ignea, Ad. Ungureanu (Dros 81′) – Mir. Axente

Farul Constanța: Muţiu  – Nicola, Cană, Lică, Carabela – Doumbia (Ant. Cruceru 46′), Antoche – Al. Stoica (Horduoan 81′), Greu, P. Petre – I. Stoica

Gușatu, realist-pesimist. Zicu, optimist!

După meci, Mugur Gușatu a precizat, diplomat, că lotul lui Poli e unul slab și că oamenii trebuie să accepte asta. „Un meci dificil, se pare că nu am trecut de momentul greu în care am găsit echipa când am venit. Vreau să scot în evidență totuși faptul că jucătorii au avut, după părerea mea, altă atitudine la acest meci. Nu am ce să le reproșez, acesta este nivelul. A fost un meci și cu lucruri bune, și cu lucruri mai puțin bune, și de o parte, și de cealaltă. Păcat, am avut câteva oportunități de a marca. Poate atunci ne descătușam și altfel decurgea jocul. Una peste alta, asta este realitatea în momentul de față și trebuie să o acceptăm. Avem mult de muncă și rămâne să ne antrenăm și să încercăm să devenim din ce în ce mai buni”, a precizat Gușatu.

Ianis Zicu, în schimb, e convins că Farul are de unde crește în joc. „O partidă dificilă, așa cum ne așteptam. Ne-am pregătit să câștigăm acest meci. Din păcate, nu am avut curaj să construim, am plecat cu foarte mult mingi lungi din apărare și nu am reușit să punem în pericol foarte mare poarta celor de la ASU. A doua repriză am schimbat și sistemul, am fost mai dinamici, mai periculoși, am avut câteva șanse să putem să marcăm. Din păcate, reușim foarte greu să marcăm și să câștigăm meciuri în deplasare. Până acum, lucrul acesta nu s-a întâmplat. Dar țin să felicit echipa, pentru că din șapte meciuri este al cincilea în care nu primim gol. Lucrul acesta contează foarte mult, pentru că suntem o echipă puternică. Mulți spun că sunt probleme și nu reușim să marcăm multe goluri, dar veți vedea că ușor, ușor vom face și lucrul acesta, pentru că după un timp scurt, cu toți jucătorii veniți în această vară, cred că echipa arată bine din punct de vedere al organizării de joc. Toți jucătorii au atitudine și lucrul acesta mă bucură, mai puțin ce s-a întâmplat la meciul de Cupă, când lucrurile nu au fost în regulă”, a spus antrenorul Farului.

Etapa viitoare, Poli va juca tot acasă, în derby-ul Banatului, cu CSM Reșița.