Zeci de studenți reșițeni au făcut cunoștință cu programul Erasmus+ [FOTO]

Aproximativ 40 de studenți ai Universității „Eftimie Murgu” din Reșița au participat la diseminarea proiectului intitulat „Viitor antreprenor!”, schimb de tineri care a adus în Caraș-Severin 56 de tineri din 8 țări. Cu acest prilej, participanții au aflat detalii și despre alte proiecte derulate prin programul Erasmus+.

Membri și tineri voluntari ai Asociației „Voluntariatul pentru Toți” din Reșița au organizat evenimentul de diseminare a schimbului de tineri intitulat „Viitor antreprenor!”, schimb ce a adus, în luna mai a acestui an, la Milcoveni și Reșița, 56 de tineri din România, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Lituania, Spania și Italia. Evenimentul a fost organizat miercuri, 8 noiembrie, în incinta  din cadrul Universității „Eftimie Murgu”, unde au participat aproximativ 40 de studenți de la diferite specializări.

Cu acest prilej, întrucât au fost deja finalizate și cele două proiecte obținute la runda 2 din aprilie 2017, tinerii au prezentat și schimburile de tineri „My village – your village! It’s time to act!” – schimb bilateral România – Serbia și „Civic engagement: the art of youth in action”.

Totodată, studenții au fost informați despre programul Erasmus+ și oportunitățile pe care acesta le oferă tinerilor, precum și despre certificatul Youthpass, instrument de recunoaștere și asimilare a competențelor, atitudinilor și aptitudinilor dobândite în urma participării la un proiect finanțat de către Comisia Europeană, prin programul Erasmus+, același program care a finanțat toate proiectele Asociației „Voluntariatul pentru Toți” în anul 2017.