Zeci de studenți reșițeni au făcut cunoștință cu programul Erasmus+ [FOTO]

po 1000x100px (3)

Aproximativ 40 de studenți ai Universității „Eftimie Murgu” din Reșița au participat la diseminarea proiectului intitulat „Viitor antreprenor!”, schimb de tineri care a adus în Caraș-Severin 56 de tineri din 8 țări. Cu acest prilej, participanții au aflat detalii și despre alte proiecte derulate prin programul Erasmus+.

Membri și tineri voluntari ai Asociației „Voluntariatul pentru Toți” din Reșița au organizat evenimentul de diseminare a schimbului de tineri intitulat „Viitor antreprenor!”, schimb ce a adus, în luna mai a acestui an, la Milcoveni și Reșița, 56 de tineri din România, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Lituania, Spania și Italia. Evenimentul a fost organizat miercuri, 8 noiembrie, în incinta  din cadrul Universității „Eftimie Murgu”, unde au participat aproximativ 40 de studenți de la diferite specializări.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157689291001994″]

1000x100 casa brutarului

Cu acest prilej, întrucât au fost deja finalizate și cele două proiecte obținute la runda 2 din aprilie 2017, tinerii au prezentat și schimburile de tineri „My village – your village! It’s time to act!” – schimb bilateral România – Serbia și „Civic engagement: the art of youth in action”.

Totodată, studenții au fost informați despre programul Erasmus+ și oportunitățile pe care acesta le oferă tinerilor, precum și despre certificatul Youthpass, instrument de recunoaștere și asimilare a competențelor, atitudinilor și aptitudinilor dobândite în urma participării la un proiect finanțat de către Comisia Europeană, prin programul Erasmus+, același program care a finanțat toate proiectele Asociației „Voluntariatul pentru Toți” în anul 2017.