Juriștii l-au asigurat pe primarul Popa: „Nu e vorba de incompatibilitate în cazul viceprimarului Dacica și soției acestuia!”

Agenția Națională de Integritate verifică dacă între viceprimarul Reșiței, Adrian Dacica, și soția sa, Liliana Dacica, director numit al Direcției de Învățământ, Cultură, Tineret și Sport există vreun conflict de interese! Nelu Popa a fost asigurat că nu!

Prezent aseară în redacția Express de Banat, edilul-șef al Reșiței a vorbit, printre multe altele, și despre situația viceprimarului Dacica, reclamat la ANI de către liderul sindical Liviu Gârtoi pe motiv că s-ar afla într-un vădit conflict de interese cu soția sa, Liliana Dacica. Popa e convins că ancheta inspectorilor de integritate va confirma că nu e niciun fel de problemă și că Adrian și Liliana Dacica pot ocupa în continuare funcții în administrația publică locală reșițeană.

„Am discutat cu juriștii Primăriei și nu am găsit nicio incompatibilitate, nici când a venit Liliana Dacica prin transfer de la Consiliul Județean, nici acum. Concurs pentru postul de director al Direcției respective se face acum. Lili Dacica a venit prin transfer ca și funcționar public, dar nu pe funcția de director al Direcției. Au fost două reclamații făcute de liderul de sindicat din Primărie, Liviu Gârtoi, care a și candidat pe același post cu Lili Dacica. Nu e vorba de incompatibilitate. Adi Dacica, în calitate de viceprimar, se ocupă de asistență socială și nu are absolut nimic de-a face cu Direcția de Învățământ, care este în sarcina celuilalt viceprimar, Gabriel Duruț”, a explicat primarul Popa în timpul interviului care a putut fi urmărit live pe pagina de Facebook Express de Banat.