Zeci de mii de oameni au donat pentru Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara! Cristian Oancea: „A fost o adevărată gură de oxigen pentru spital”

Aproape 50.000 de sms-uri taxabile au fost trimise în primele luni de pandemie, un mare ajutor pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Banii au fost strânși în urma unei campanii publice, derulate de Fundația „Laurențiu Ciucur” pentru Asociația „Doctor Victor Babeș Timișoara”. 

Suma strânsă prin campania de mobilizare publică „Stop #Covid-19”, începută imediat după declanșarea stării de urgență, a fost de 426.000 lei. Banii au fost folosiți exclusiv pentru achiziția de echipamente, materiale de igienă și protecție, dar și în programe de eficientizare a luptei împotriva noului coronavirus. 

Vreau să mulțumesc prietenilor noștri de la Fundația <<Laurențiu Ciucur>> care au fost  întotdeauna alături de noi. Ei au venit cu această idee minunată, de a ne ajuta la începutul  pandemiei. A fost o adevărată gură de oxigen pentru spital. Datorită lor, am reușit să obținem banii pentru materialele sanitare, pentru echipamentele de care era atâta și atâta nevoie. Nu mai vorbesc de banii din care s-au cumpărat, în primele săptămâni, aparatură, măști sau combinezoane. Mi-aș dori însă să fi putut să mulțumesc personal fiecăruia dintre zecile de mii de oameni care au donat bani, prin apelurile telefonice pe care le-au dat. Nu în ultimul rând, vreau să  le mulțumesc și firmelor din întreagă țară care au făcut donații de ventilatoare, paturi și chiar ustensile medicale. Și cu toții au vrut să rămână anonimi, la fel ca și cei care, prin sms-ul trimis la un număr taxabil cu doi euro, au contribuit la strângerea banilor folosiți exclusiv în lupta cu noul coronavirus”, a spus Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Spitalul „Victor Babeș” a fost desemnat unitate sanitară COVID-19 încă de la începutul pandemiei. La Timișoara au ajuns inițial pacienți depistați pozitiv din tot Banatul, dar și din alte județe din țară. Totodată, a fost și primul spital, din zona de Vest, dotat cu aparatură și kituri de testare, iar pentru săptămâni întregi a fost unitatea din care au plecat cei mai mulți pacienți vindecați de COVID-19.

„Niciun spital din lume nu a fost pregătit pentru o pandemie. Datorită ajutorului dat de Fundația <<Laurențiu Ciucur>>, care ne-a pus la dispoziție baza de date și logistica necesară, dar și un număr unic special, am reușit să trecem cu bine peste primele săptămâni în lupta cu noul coronavirus. Este o legătură de suflet, veche, între asociația spitalului nostru și Fundația <<Laurențiu Ciucur>>. Prietenii noștri de la una dintre cele mai cunoscute și implicate fundații din Banat și-au lăsat propriile proiecte deoparte și au venit alături de noi. La fel au făcut-o și miile de oameni din întreagă țară care, pe lângă mesajele de susținere pe care ni le-au trimis în toată acestă perioadă de luptă cu Sars-Cov-2, au ales să doneze bani pentru spitalul nostru prin apelul dat la un număr taxabil. Noi am încercat să nu îi dezamăgim și să câștigam cât mai multe bătălii. Și până acum cred că am reușit. Mulțumim din suflet celui care a avut inițiativa acestui proiect, coordonatorul fundației, Zaharia Ciucur, omul care luptă de aproape 30 de ani pentru a aduce bucurie în ochii copiilor și tinerilor care suferă de Distrofie Musculară Progresivă Duchenne”, a spus doctorul Virgil Musta, seful secției de Boli Infecțioase II din cadrul Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. 

Campania derulată de Fundația „Laurențiu Ciucur” s-a desfășurat sub sloganul „Împreună suntem întotdeauna puternici!”