Zeci de mii de lei primiți ilegal de medici

Controlul de audit făcut de inspectorii fiscali a scos în relief o serie de nereguli, depistate la mai multe cabinete ale medicilor de familie din Caraș-Severin. Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate a apelat la instanță să clarifice conflictul, întrucât doctorii refuză să plătească sumele imputate de Curtea de Conturi.

Controlul a fost făcut în 2010 și a vizat Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. În urma acestuia, inspectorii fiscali au găsit mai multe plăți făcute nelegal pentru finanțarea cheltuielilor administrative efectuate de cabinetele medicilor de familie, în care au fost organizate centre de permanență peste nivelul aprobat prin Ordinul Ministrului Sănătății. Pe lângă cheltuielile administrative pe care oficialii Curții de Conturi susțin că doctorii le-ar fi făcut nelegal, medicii mai trebuie să plătească dobânzile și penalitățile aferente, actualizate la data de 13 martie 2014.

„Noi le-am comunicat celor vizați faptul că trebuie să restituie acești bani, însă au refuzat. Prin urmare, singura cale legală pe care o avem a fost să apelăm la instanță, iar judecătorii să decidă cine și ce trebuie să plătească, a declarat astăzi, Tudorița Nicula, președintele-director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul instituției.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Potrivit raportului Curții de Conturi, suma ce trebuie recuperată depășește 40.000 de lei, iar numărul cabinetelor care se află în această situație se ridică la 7. Practic, medicii ar avea mari șanse să câștige procesul, întrucât au ajuns în situația de a restitui banii din cauza modificărilor ulterioare ale prevederilor legale.

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/