Zeci de locuințe noi pentru tinerii din Recaș

Agenția Națională pentru Locuințe anunță că a recepționat în orașul Recaș 30 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii. În total, la nivelul județului Timiș, există acum aproape 780 de locuințe ANL.

Locuințele cu o cameră și cu două camere au fost construite pe strada Pieței nr. 26 din Recaș. Clădirea are parter, două etaje și mansardă, iar valoarea investiției este de 4.394.127 de lei.

ANL anunță că până în prezent, în județul Timiș, au fost finalizate 749 de locuințe. Acestea sunt situate în Timişoara (348 de locuințe), Jimbolia (70 de de locuințe), Lugoj (127 de locuințe), Făget (56 de locuințe), Deta (118 locuințe) și Sânnicolau Mare (30 de locuințe).

leader board 728 x 90 px

Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia ANL de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.