Zeci de localități din Timiș, fără contract pentru strângerea gunoiului menajer

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Firma de salubritate care se ocupa de ridicarea gunoiului menajer de la locuitorii din zonele Făget și Deta a reziliat contractul pe care îl avea încheiat cu ADID Timiș, iar niciun alt operator nu s-a arătat interesat să preia temporar aceste servicii.

Practic, din 3 martie, oamenii și operatorii economici din 28 de localități vor rămâne cu gunoiul la poartă.

„Motivele sunt, din punctul nostru de vedere, nejustificate. Au menționat OUG 74 în mod special. Ordonanța se referă la modul nou de colectare, adică instrumentul plătește pentru cât arunci, pe lângă alte instrumente pe care noi le-am implementat împreună cu firma. Este aceeași firmă pe care am avut-o și pe zona Jimbolia, unde noi am reziliat contractul, o firmă care nu și-a făcut treaba corect pe județul Timiș și am avut întotdeauna probleme cu această firmă pe timpul colectării.”, a declarat directorul executiv de la ADID Timiș, Romeo Ursu.

Romeo Ursu spune că de când firma a anunțat că reziliază contractul, ADID a lucrat la o nouă documentație pentru a demara procedura de licitație în urma căreia să fie stabilit un alt operator pentru aceste două zone.

„Lucrăm la documentația asta, sper ca prin martie să o trimitem spre aprobare UAT-urilor din cele două zone, dar între timp am luat legătura cu alte două societăți comerciale care ar fi putut să colecteze în timpul acesta pe un contract provizoriu, nu am avut, din păcate, succes. Nu am găsit nicio firmă interesată să facă munca asta.  Îngrijorarea noastră este cu privire la o viitoare posibilă situație de urgență în momentul în care nu vom avea un operator care să continue colectarea în aceste două zone cu riscul de a apărea accidente de mediu, chiar și infectarea populației, Doamne ferește din cauza necolectării deșeurilor!”, a mai spus Romeo Ursu.

ADID Timiș a adus și la cunoștința prefecturii situația. Subprefectul Mircea Băcală i-a informat, în acest sens, pe membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

promovare banner maxagro Muzeul TM

CITEȘTE ȘI: Satele din Timiș, pline de gunoi! Mașinile de salubritate nu au mai trecut de zece zile prin 11 comune din estul județului

La rândul său, primarul localității Deta spune că a găsit o situație ca să rezolve problema în perioada imediat următoare.

„Așteptăm să fie dat un ordin cum că ar fi situație de urgență în zonă ca să putem să contractăm alți operatori pentru că altfel legea nu ne dă voie. Până când se va ține licitația, ne vom descurca cu alți agenți care vor încasa, din păcate de aici de la primărie, nu de la cetățeni, noi vom fi cei care vom colecta bani de la cetățeni. Și la depozitul de tranziție va trebui să achităm noi și sumele de mișcare de depozit. Va trebui să prevedem în buget bani pe anul acesta, bani pe care îi vom recupera într-un an sau doi. Nu vom lăsa populația cu gunoi, se va colecta, doar că se va crea o situație de o săptămână două de disconfort peste care va trebui să trecem.”, a declarat primarul orașului Deta, Petru Roman.

CITEȘTE ȘI: Sânnicolau Mare și Jimbolia, sufocate de gunoaie! Operatorul de salubritate nu a mai ridicat deșeurile populației

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/