Zeci de elevi din Caransebeş au simţit ieri pe pielea lor ce înseamnă să se drogheze! [FOTO+VIDEO]

Amețeală, nesiguranță și instabilitate, ieri, în sala de sport a Colegiului Național CD Loga. Elevii liceului au trăit pe pielea lor ce înseamnă să consumi alcool sau droguri, după ce reprezentanți ai mai multor instituții i-au invitat să poarte ochelari prin care puteau vedea cum se învârtește pământul cu ei, așa cum se întâmplă și în realitatea celor care consumă aceste substanțe.

Ideea membrilor Organizației pentru Strategii și Programe de Dezvoltare de a cere ajutorul Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin a venit după ce au constatat că la nivelul municipiului Caransebeș s-a înmulțit numărul consumatorilor de alcool sau droguri, în rândul elevilor de liceu, de la cele mai fragede vârste. Mai mult, Emanuela Budimir, manager de proiect, ne-a relatat că are cunoștință de două cazuri de eleve de 14 ani care au ajuns la Spitalul Municipal de Urgență în stare foarte gravă în urma consumului de stupefiante.

”Am remarcat în ultima perioadă o creștere a consumului de droguri în municipiul nostru, din păcate de la vârste foarte mici, din clasele a VI -a – a VII-a și cred că astfel de acțiuni, care să-i determine să conștientizeze pericolul pe care-l reprezintă consumul de droguri, sunt binevenite”, ne-a declarat managerul acestui proiect intitulat “Conduită rutieră antidrog – Fără riscuri, alege viața!”

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Ochelarii au fost cumpărați cu fonduri obținute de la compania TMD Friction și au constituit atracția evenimentului, astfel că toți elevii au dorit să testeze pe pielea lor cum este acea senzație de care trebuie să te ferești. Tinerii pot conștientiza în mod lucid cum este de fapt percepția atunci când sunt sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Fenomenul drogurilor nu poate fi măsurat cu exactitate, este ca un iceberg. În Caransebeș se consumă în special canabis și etnobotanice, după cum menționează subcomisarul de poliție Sorin Andrițoiu, coordonatorul Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin.

Astfel de acțiuni vor fi organizate în toate liceele județului Caraș-Severin pe parcursul anului școlar.

banner 970 x 250