Olguța nu ține cont de recomandările FMI! Legea salarizării unitare intră în vigoare, iar punctul de pensie crește la 1.000 de lei!

explo 1000x200

Olguţa Vasilescu a anunţat că punctul de pensie va creşte, din luna iulie, la 1.000 de lei, în ciuda recomandărilor Fondului Monetar Internaţional, iar la finalul lunii martie va fi gata şi Legea salarizării unitare.

„De la întâi iulie, punctul de pensie va creşte la 1.000 de lei, nu se pune problema să amânăm această creştere, să o schimbăm, să amânăm Legea salarizării unitare sau toate celelalte măsuri pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare. Asta nu înseamnă că noi ne uităm cu mai puţin respect către FMI sau către Comisia Europeană sau către alte instituţii internaţionale, dar nu putem să nu observăm faptul că toate prognozele în ceea ce priveşte România în ultimii ani, atât ale Comisiei Europene, cât şi ale FMI, au fost greşite. Daţi-ne voie să ne luăm după Comisia de Prognoză, care nu a greşit niciodată până acum, şi după estimările pe care le facem noi cu specialiştii PSD”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la România TV.

Anunţul ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale vine în contextul în care Reza Bagir, şeful FMI la Bucureşti, a atras atenţia asupra deficitului bugetar în creștere și a spus că România este țara UE cu cea mai mare majorare a deficitului bugetar structural.

„Pentru anul acesta, estimăm că, dacă nu se iau alte măsuri în afară de cele incluse deja în buget, deficitul proiectat va fi de 3,7% din PIB. În timp ce deficitul este proiectat la 3,7% într-un scenariu în care politicile nu se modifică, vedem unele probleme care se configurează anul viitor. După estimările noastre, noi proiectăm că deficitul anului viitor va ajunge la 3,9% din PIB. Aș vrea să precizez că estimările noastre pentru anul viitor se vor modifica odată ce se vor purta discuțiile pe bugetul 2018. Informațiile noastre la acest moment se bazează pe ceea ce s-a inclus cu privire la anul 2018 în bugetul anului 2017 și pe efectele unor politici care sunt deja luate în considerare, cum ar fi majorarea punctului de pensie care trebuie să intre în vigoare în cursul acestui an”, a spus Bagir.

În ceea ce priveşte Legea salarizării unitare, Lia Olguţa Vasilescu a precizat, în cadrul aceleiaşi intervenţii tv, că îşi propune ca această lege să corecteze o serie de inechităţi care există acum în sistemul bugetar. Noua lege a salarizării ar urma să fie gata până la finalul lunii martie, a mai spus ministrul.

banner 970 x 250