Zeci de bolnavi de rujeolă la spitalul din Caransebeș! Cazurile complicate au ajuns la Reșița și Timișoara

Epidemia de rujeolă apare cam o dată la 4-5 ani, este de părere medicul Rodica Motoș, șefa secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș. În lunile decembrie și ianuarie, în jur de 50 de copii au fost înregistrați cu rujeolă, cazuri de sugari, cu vârsta de până într-un an de zile. Cei la care au apărut complicații au fost trimiși la secțiile de contagioase ale spitalelor din Timișoara și Reșița.

„Au fost în jur de 30 de complicații. S-au îndrumat două cazuri la Reșița și două la Timișoara, care de fapt acolo a contactat boala, pentru că de la noi a fost trimis cu meningită și când a revenit cu rujeolă l-am trimis din nou la Timișoara. Restul au fost internați la Contagioase Caransebeș, complicațiile au fost cu laringită (2 copii), cu pneumonie (10 copii) și restul internați pentru febră greu de stăpânit și sindrom de deshidratare prin lipsă de aport, dar nu au fost de gravitate extremă”, ne-a precizat medicul Rodica Motoș.

Epidemia nu este legată neapărat de lipsa de vaccinare. Au fost situații în care copiii vaccinați s-au îmbolnăvit, dar nu au făcut forme complicate.

„Am avut doi gemeni de 2 ani, amândoi au fost vaccinați, unul a făcut rujeolă, altul nu, sau copii care nu au apucat să facă revaccinarea. Au fost vaccinați la 1 an și ține protejarea cam doi ani. Dacă nu au repetat vaccinarea la 3-4 ani, au făcut pojarul. Copiii sub un an au fost internați. Cel mai mic a avut 3 săptămâni și a fost trimis la Timișoara, pentru că a luat de la mamă. Au mai fost cazuri de copii de 5-6 luni care au contactat boala din familie, de la frații mai mari”, spune șefa secției de Pediatrie a Spitalului Municipal Caransebeș.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/