Peste 1.200 de locuri în 20 de stațiuni de tratament sunt puse în acest an la dispoziția pensionarilor cărășeni. Cele mai multe bilete sunt disponibile pentru tratarea bolilor reumatismale și cardiovasculare.
Și în acest an, pensionarii cărășeni pot merge la tratament cu bilete subvenționate puse la dispoziția acestora prin Casa Județeană de Pensii, de către Ministerul Muncii. În total, județului nostru i-au fost repartizate un număr de 1.246 de bilete pentru cele 18 serii aferente acestui an (9 martie – 30 noiembrie), în vederea tratării mai multor tipuri de afecțiuni. De exemplu, pentru bolile cardiovasculare vârstnicii au la dispoziție 550 de locuri în staţiunile Buziaș și Covasna, pentru tratarea afecțiunilor digestive sunt recomandate stațiunile Olănești, Sângeorz și Căciulata, pentru care sunt disponibile 44 de locuri, pentru tratarea nevrozei astenice – 78 de locuri în stațiunea Moneasa, în timp ce pentru bolile reumatismale sunt puse la bătaie 574 de locuri în stațiunile Căciulata, Călimănești, 1 Mai, Bala, Eforie Nord, Felix, Geoagiu, Herculane, Mangalia, Ocna Șugatag, Pucioasa, Calacea, Amara și Neptun.
Până la data de 31 martie, la nivelul Casei Județene de Pensii Caraș-Severin, potrivit directorului Gheorghe Brăilă, au fost depuse un număr de 1.051 de cereri, fiind vândute 38 de bilete, aferente seriilor I și II. Tariful maxim al unui bilet de tratament balnear aprobat pentru unitățile deținute de Societatea de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă (T.B.R.C.M) clasificate la categoria două stele, este de 1.933,88 de lei, și de 2.027 de lei, la trei stele.
Cererile se depun la sediul Casei Județene de Pensii cu cel puțin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul, solicitantul putând opta pentru cel mult trei stațiuni. Biletele de tratament balnear se acordă în conformitate cu ordinea de ierarhizare a cererilor, în limita locurilor repartizate pe serii, stațiuni și unități de cazare, în funcție de stabilirea unui punctaj, ţinându-se cont de criteriile specifice, mai precizează Gheorghe Brăilă.