Zeci de amenzi aplicate de Direcția Finanțelor Publice Timiș, după ce au fost descoperite o serie de nereguli

Inspectorii din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș sunt cu ochii pe firmele din județ. Doar în ultimele șase luni au fost realizate peste 350 de controale, fiind aplicate 70 de amenzi, după ce au fost descoperite o serie de nereguli.

Gheorghe Daia, șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș, a prezentat un raport de activitate al instituției în prima jumătate a acestui an în timpul ședinței colegiului prefectural de ieri. Astfel, aflăm că inspectorii din cadrul instituției au realizat peste 350 de controale la firmele din județ.

Principalele nereguli constatate au vizat încălcarea prevederilor legale privind constituirea, declararea și înregistrarea în evidența contabilă a obligațiilor aferente salariilor, achiziții sau livrări intracomunitare a căror realitate nu a putut fi probată, cheltuieli înregistrate fără a avea la bază documente justificative, neconcordanță între datele înregistrate în evidențele contabile și datele din declarație cu privire la obligațiile fiscale datorate bugetului consolidat și neînregistrarea contribuabilului în scopul de TVA la depășirea plafonului de scutire”, a explicat Gheorghe Daia.

leader board 728 x 90 px

În aceste condiții, inspectorii au aplicat 71 de amenzi în valoare de 150.000 lei. De asemenea, în urma controalelor, au fost sesizate organele de cercetare penală în nouă cazuri, valoarea prejudiciului constatat fiind de aproape 200 milioane lei.