63 de familii care locuiesc în zece apartamente din Timișoara nu mai vor căldură de la Colterm, astfel că s-au făcut solicitări privind debranșarea.
Colterm informează că, în acest an, au fost înregistrate 153 de cereri de deconectare individuală de la sistemul centralizat de termoficare, plus alte 21 de solicitări de debranșare, dintre care unsprezece sunt case individuale și zec4 blocuri cu 63 de apartamente.
Odată cu sistarea furnizării energiei termice pentru încălzire, societatea de termoficare a Timișoarei anunță că a început o serie de reparații, în vederea pregătirii din timp a sezonului de încălzire următor. Așadar, s-au realizat sau se află în curs de execuție reparații la cele două mari centrale termice, CET Sud și CT Centru, precum și la centrala hidroelectrică. În această perioadă, se află în funcțiune CT Centru, pentru producerea agentului termic necesar asigurării apei calde în Timișoara.
De asemenea, Colterm anunță că are stocuri de cărbune și gaz. Mai precis, este vorba de 7.766 de tone de cărbune, iar la finalul lunii iunie va fi reluată aprovizionarea pentru constituirea stocului necesar sezonului rece.
„Gaz: pentru necesarul de consum curent (prepararea apei calde de consum) avem încheiat un contract de furnizare, iar pentru constituirea stocului necesar sezonul următor de încălzire, au fost încheiate două contracte de vânzare gaze naturale pentru cantitatea totală de 129.676,21 MWh, cu perioadă de livrare 1.05-31.10.2023. Până în prezent a fost livrată cantitatea de 20.907,64 MWh, care a fost stocată, respectiv înmagazinată în depozitele subterane”, a informat Colterm.
În ceea ce privește proiectul european privind înlocuirea țevilor de termoficare vechi, au fost executate lucrări pe o lungime de 7.835 metri, dintr-un total de 9.183, procentul de finalizare fiind de 85,32%.