Zece ani de pușcărie pentru fraudarea fondurilor europene! E cea mai grea pedeapsă dată în dosarele APIA!

Tribunalul Caraș-Severin l-a condamnat la închisoare pe primarul comunei Ciclova Română, Gheorghe Puiu Percea, pentru infracțiuni de corupție! 

Mai mulți primari cărășeni au ajuns după gratii pentru că au fraudat fondurile europene accesate prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Cei mai mulți dintre ei și-au ispășit deja pedepsele și astăzi sunt în libertate. Pentru Puiu Percea necazurile abia de-acum încolo vin. Primarul comunei Ciclova Română a fost condamnat în primă instanță, de Tribunalul Caraș-Severin, la 10 ani închisoare. În plus, acesta spune adio funcției de primar pentru o perioadă de minimum cinci ani după executarea pedepsei. Percea a fost găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta a avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, în formă continuată, nu mai puțin de 22 acte materiale, precum și pentru complicitate la aceeași infracțiune comisă de alte persoane. În acest caz vorbim despre 19 acte materiale. Din pedeapsa de zece ani, lui Percea i se va deduce durata reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu, de la data de 08.11.2017 până la data de 08.01.2018.

În același dosar, Natalia Chincia a fost achitată pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete în scopul obținerii pe nedrept de fonduri europene. Alți trei inculpați însă, Ioan Nicolae Chincea, Liviu Cosmin Negrea și Dimitrie Daniel Balint – Copăcean au primit câte trei ani de pușcărie pentru același gen de infracțiune. Nicolae Borza a fost găsit și el vinovat, pentru 14 acte materiale ale aceleeași infracțiuni. a primit o condamnare de patru ani închisoare.

gif card de energie dacus 1000x100

Tribunalul Caraș-Severin a admis totodată acţiunea civilă exercitată de partea civilă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi obligă, în solidar, inculpaţii Percea, Chincia, Negrea, Balint-Copăcean și Borza în solidar, la plata sumei de 5 milioane lei, creanţă principală aferentă campaniilor 2012-2017, la care se adaugă accesoriile fiscale prevăzute de legislaţia în vigoare. Instanța a mai dispus confirsacrea sumelor de bani ridicate la percheziții și menținerea sechestrului pe mai multe conturi bancare, terenuri și locuințe ale inculpaților.

Sentința Tribunalului Caraș-Severin nu e definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Timișoara.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/