Zboruri în condiții de maximă siguranță de pe Aeroportul Internațional Timișoara pentru românii care lucrează în străinătate

Românii care muncesc în străinătate sunt transportați cu ajutorul unor curse aeriene speciale care pleacă și din Timișoara. O astfel de cursă a plecat deja spre Germania, iar până la începutul lunii iunie mai sunt programate încă 25. Măsurile speciale privind călătoriile au fost puse la punct cu ajutorul doctorului Virgil Musta.

Implementarea setului de proceduri, care îi protejează pe oameni de infecția cu coronavirus a fost ghidată de medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase. Protocoalele asigură monitorizarea pasagerilor de la îmbarcarea de pe Aeroportul Internațional Timișoara și până la decolare. Acestea au fost realizate la standarde ridicate astfel încât românii să fie protejați de COVID-19. O primă cursă aeriană spre Germania a avut deja loc, iar organizarea și aplicarea măsurilor de protecție epidemiologică au fost asigurate de o echipă mixtă de medici, specialiști și inspectori ai Direcției de Sănătate Publică Timiș.

„Având în vedere că după această primă cursă, în care s-au îmbarcat peste 90 de persoane, vor mai urma, până la începutul lunii iunie, încă 25 de curse aeriene similare, cu destinația Germania, DSP Timiș a coordonat, chiar de la plecarea primei curse, sistematizarea și buna organizare a culoarelor de acces și tranzitare a aeroportului de către pasagerii sosiți din mai multe județe pentru îmbarcare pe aeroportul timișorean. Prin grija DSP Timiș, au fost puse la dispoziția personalului aeroportului seturi complete de echipamente de protecție epidemiologică, iar pasagerii au fost ghidați optim spre operațiile de verificare vamală și tranzit pentru îmbarcare, starea de sănătate fiind investigată prin testare cu termometre cu citire de la distanță”, au informat reprezentanții DSP Timiș.

Întreaga acțiune de evaluare și monitorizare a siguranței medicale a decurs în condiții normale, iar protocoalele vor fi aplicate și în cazul următoarelor curse.