Zăpadă puțină, dar aglomerație la Muntele Mic!

Zăpadă puțină, dar Muntele Mic a fost animat în aceste zile. Parcarea mașinilor pe carosabil a produs blocaje. Nici instalațiile de schi nu au fost pornite, cu toate astea oamenii s-au bucurat de o zi de săniuș la munte.

Din comentariile celor care au urcat pe Muntele Mic reiese că nu s-a dirijat circulația, s-au produs câteva blocaje, șoferii au vărsat câteva cuvinte urâte, dar au fost și foarte mulți iubitori de munte care au lăsat mașina la distanță și au luat-o la pas pentru mișcare și aer curat.

Pandemia ne-a ținut în casă luni de zile și, pur și simplu, cu toții simțim nevoia de a ieși în natură, la munte, la zăpada, la schi.

În România, zona Carpaților Orientali stă cel mai bine la capitolul zăpadă cu temperaturi scăzute, astfel că la Straja, Rânca, Parâng, Șureanu s-a schiat. În Banat, am avut parte de o iarna anormală, călduroasă, stratul de zăpadă pe Muntele Mic și Semenic abia depășește 10 cm. Suficient pentru sanie, insuficient pentru schi. Cu toate acestea Banatul de Munte nu a făcut față miilor de doritori de zăpadă. Temperaturile ridicate nu au permis nici celor câteva tunuri, care sunt racordate la apă să funcționeze.”, a menționat Horațiu Buna, unul dintre proprietarii de pârtii de schi de pe Muntele Mic.

Omul de afaceri spune că, pe Muntele Mic, conform datelor meteo, din jurul datei de 6 ianuarie va începe iarna autentică. Până atunci vor fi ninsori amestecate cu ploaie, vreme prea caldă pentru această perioadă.