Zăpada creează din nou probleme pe drumul Reșița-Grădinari!

Cele două „episoade” cu ninsori care s-au abătut în acest sezon peste județul Caraș-Severin au provocat probleme pe drumul Reșița-Grădinari. După ninsoarea de noaptea trecută, autoritățile nu au mai fost surprinse, așa cum s-a întâmplat la începutul lunii, dar firmei de deszăpezire i s-au stricat utilajele…

Încă de aseară, am început să primim sesizări de la cititori, iar reţelele de socializare s-au umplut de fotografii cu drumul judeţean Reşiţa-Grădinari, care era complet alb, fără a se vedea în vreun fel intervenţia celor de la deszăpezire măcar cu material antiderapant.

Şoferii au sunat pe numărul unic de urgenţă 112 şi azi-noapte, şi astăzi, iar poliţiştii de la Biroul Rutier Reşiţa au ieşit să verifice dacă pe drum s-a acţionat corespunzător.

„Au fost apeluri pe 112, o echipă de la Biroul Rutier Reşiţa este şi acum pe teren. Verificăm modul în care s-a intervenit, dar verificăm şi dacă şoferii care au ieşit în decor aveau montate pneuri de iarnă”, ne-a spus comisar-şef Decebal Davidoiu, şeful Serviciului Rutier Caraş-Severin.

Situaţia nu este inedită, la prima ninsoare poliţiştii au sancţionat firma care contractase deszăpezirea pe acest sector de drum. Dar, spune Davidoiu, se mai pune şi o problemă de contract. Patronul firmei care face deszăpezirea „a venit la noi cu contractul şi ne-a arătat că pe acest sector de drum nu are voie să folosească sarea, ceea ce face imposibilă împiedicarea poleiului, chiar dacă se foloseşte nisip sau sort”, mai spune Davidoiu.

Dispeceratul recunoaşte: au fost nişte utilaje defecte

De la dispeceratul Comandamentului de Iarnă pentru drumurile judeţene ni s-a spus că sesizările cititorilor sunt reale, dar că de la prânz toată situaţia este sub control şi se circulă în condiţii bune. „De dimineaţă s-a defectat un utilaj al firmei de deszăpezire chiar la Lupac. A durat până au venit alte utilaje, s-au oprit să-l repare şi pe cel de la Lupac, apoi au ieşit pe teren şi acum situaţia este conformă”.

Am întrebat dacă nu cumva trebuiau să aibă asigurate în apropiere maşini sau utilaje de rezervă care să intervină pe toată perioada, dar au revenit discuţiile cu contractele şi… explicaţii peste explicaţii cum că firma trebuie înţeleasă şi ea. Aceeaşi firmă care a mai greşit şi în urmă cu câteva săptămâni. Cât să o tot înţelegem?!

CITEȘTE ȘI: 

Zăpada a (sur)prins drumul județean Reșița-Grădinari… nepregătit de iarnă

Primele sancțiuni din acest sezon pentru cei surprinși de zăpadă