Zâmbet de iarnă! Campanie umanitară în sprijinul nevoiașilor, inițiată de Asociația Civilug

campanie civilug

Asociația Civilug lansează „Zâmbet de iarnă”, o campanie de ajutorare a persoanelor vulnerabile din municipiu.

În aceste vremuri grele, când umanitatea tuturor este pusă la încercare, Asociația Civilug, implicată constant în diverse acțiuni menite să contribuie la schimbarea în bine a orașului, demarează o campanie caritabilă pentru persoanele nevoiașe din Lugoj. Aceasta urmărește colectarea de haine, alimente, obiecte de uz casnic și alte produse esențiale, precum și strângerea de fonduri destinate copiilor și adulților aflați în dificultate.

Începând cu această lună, Asociația Civilug invită lugojenii să se alăture campaniei „Zâmbet de iarnă” până la data de 10 decembrie 2021, când se va încheia perioada de colectare a produselor. În tot acest timp se vor putea pregăti haine, încălțăminte, obiecte de uz casnic, jucării, alimente neperisabile, rechizite și produse de igienă, care vor fi ulterior sortate pe categorii de vârstă și distribuite beneficiarilor.

Produsele pot fi aduse la sediul asociației din strada Nicolae Bălcescu, nr. 16, pe baza unei programări la numărul de telefon 0769/283853, după următorul orar: luni-vineri între 15 – 16 și 19 – 20, iar sâmbăta între orele 10 – 11. Dacă acest lucru nu este posibil, tot printr-un apel telefonic în intervalul menționat sau un mesaj pe pagina ori grupul Asociației Civilug, se poate programa colectarea de la domiciliu.

Civilug este o asociație non profit care desfășoară activități educative, culturale, social-filantropice, în domeniul dezvoltării urbane, al sportului, sănătății și mediului. „Zâmbet de iarnă” este al doilea proiect caritabil desfășurat de asociație, după cel derulat în parteneriat la începutul anului și prin intermediul căruia au fost oferite peste 200 de porții de mâncare caldă persoanelor aflate în dificultate.

Amintim că anul acesta Consiliul Județean Timiș a introdus primul program de bugetare participativă din istoria administrației județene, inițiativă care a atras 69 de propuneri de proiecte din partea timișenilor. Asociația Civilug din Lugoj a participat cu proiectul „Orășelul Siguranței – MiniLug”, care a fost declarat câștigător alături de inițiativa comunității din Dumbrăvița. Terenul pe care se va realiza Orășelul Siguranței aparține domeniului public al municipiului Lugoj, a fost pus la dispoziție de administrația locală și se află în zona fostei herghelii lugojene, pe strada Traian Vuia.