Yoghinii lui Bivolaru îşi apără imaginea. Nu sunt ciudați sau infractori, ci doar civilizați!

Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut s-a simţit deranjată de relatările Express de Banat legate de controalele ANAF-ului la Băile Herculane, într-o perioadă în care câteva mii de adepţi ai lui Gregorian Bivolaru participă la tradiţionala Tabără Internaţională de Yoga. Deşi considerăm total nejustificat acest lucru şi nefericite afirmaţiile şi comentariile liderilor MISA, redăm întocmai în cele ce urmează dreptul la replică primit la redacţie:

„Dincolo de titlul senzaţionalist, care creează impresia că a fost depistată o fraudă „de proporţii” în cadrul taberei de yoga ce se desfăşoară în prezent la Herculane, articolul publicat de redacţia Express de Banat se dovedeşte a fi foarte tendenţios şi calomniator. Până şi din conţinutul articolului reiese că „spectacolul făcut de ANAF” la Herculane nu a avut nicio legătură cu Şcoala de Yoga MISA, ci a pus pe fugă câţiva comercianţi locali care „au abandonat grătare pline cu mititei şi dozatoare întregi de bere”. Simplul fapt că inspectorii ANAF au făcut un control în staţiunea Băile Herculane l-a „inspirat” pe autor să afirme că razia ar fi avut loc „printre yoghini”. Observăm astfel că titlul nu este doar nejustificat, ci are tocmai rolul de a orienta în mod fals atenţia opiniei publice împotriva yoghinilor. 

De altfel din comunicatul ANAF referitor la verificările operate cu ocazia mini-vacanţei de 1 mai, aflăm că „peste 98% dintre patronii verificaţi au fost corecţi”! Aceasta reliefează şi mai clar reaua-voinţă a redacţiei Express de Banat care a urmărit să denatureze semnificaţia unei situaţii manipulând-şi în acest fel cititorii. 

Este semnificativ să remarcăm în sensul acestei orientări tendenţioase şi că ziaristul Dani Stanciu caracterizează cu non-şalanţă MISA ca fiind „ciudată”. Biroul de Presă MISA apreciază că acest termen exprimă cel mult opinia subiectivă a autorului, fiind însă cu totul deplasat din partea unui jurnalist care pretinde că îşi informează cititorii. Un astfel de comentariu denotă intenţia vădită a autorului de a prejudicia imaginea taberei yoghine, despre care sugerează insidios că ar fi asociată cu activităţi infracţionale. 

Biroul de Presă MISA precizează că organizarea taberelor yoghine de la Herculane au avut de fiecare dată loc în baza unor contracte legale ce au stat mereu în atenţia presei de peste 20 de ani. Merită să observăm că atât autorităţile din Herculane cât şi cea mai mare parte a presei locale nu au găsit în toţi aceşti ani nicio neregulă în activităţile acestor tabere, ci dimpotrivă, au apreciat comportamentul onest şi civilizat al participanţilor”, 

Biroul de Presă MISA
5 mai 2015