Xavi Pascual îl ia pe reșițeanul Nicu Negru la Barcelona!

De ceva vreme, în sportul românesc au apărut selecționeri străini. Handbalul nu face excepție. Dacă Martin Ambros deja face minuni cu naționala feminină la Euro 2016, există așteptări și de la naționala masculină, condusă de Xavi Pascual. Seniorii se vor afla în această lună în cantonament la Barcelona, printre handbaliștii convocați fiind și un reșițean.

Naționala de seniori pregătită de Xavi Pascual și Eliodor Voica, precum și naționala de tineret, pregătită de Ovidiu Mihăilă și Daniel Apostu, se vor pregăti în perioada 18-23 decembrie, la Barcelona. Printre cei 22 de handbaliști seniori convocați se află și reșițeanul Nicușor Negru, de la CSM București. Handbalistul format la Liceul Teoretic „Traian Vuia” Reșița, și care a jucat la seniori pentru UCM Reșița și CS Caraș-Severin, are șansa de a îmbrăca din nou tricoul echipei naționale, fiind obișnuit de multă vreme să i se cânte imnul.

Cu prilejul cantonamentului din Catalonia, naționala de seniori a României va susține și un meci amical, împotriva vicecampioanei mondiale, Qatar, pe 21 decembrie, de la ora 18:00. La începutul lunii ianuarie, tricolorii vor disputa un meci amical cu Germania, în deplasare, și un turneu de pregătire în Elveția, la care au mai fost invitate Slovacia și Brazilia.