Luminița Jivan, al treilea deputat PSD! Dacica rămâne viceprimar, Vela e senator, Frunzăverde out!

Cele mai recente cifre oferite de Biroul Electoral Județean par să fi lămurit și ultimele socoteli cu privire la mandatele de deputați și senatori obținute după redistribuire.

Aproape două treimi din rezultate au fost centralizate, aşa că avem deja o imagine destul de clară asupra redistribuirii mandatelor. Singura necunoscută rămâne ultimul mandat de deputat, unde, măcar teoretic, Adrian Dacica mai are şansa lui în faţa Luminiţei Jivan. Lucrurile s-au cam lămurit cu al doilea mandat de senator, pe care Ion Marcel Vela nu mai are cum să-l piardă, la Senat PNL obţinând, după cifrele orei 12, un scor de aproape 27 de procente, în timp ce candidatul ALDE, Doina Frunzăverde, a reuşit să adune numai 5,9% din sufragii.

Singura incertitudine mai este procentul PSD Caraş-Severin la Camera Deputaţilor care, la ora 12, trece de 48% şi o face deputat pe Luminiţa Jivan. Dacă, însă, rezultatul final va coborî PSD sub 48% atunci ar putea reintra în cărţi şi Adrian Dacica, deşi PNL a obţinut la Camera Deputaţilor doar 23,44%.