Workshop educațional despre schimbările climatice

po 1000x100px (3)

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, în calitate de partener național al Programului CLIMATE KIC, a găzduit un workshop introductiv al sub-programului „Pioneers into Practice”. Un program educațional care oferă experților din domenii legate de schimbările climatice o experiență în tranziția către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon, printr-o combinație de învățare bazată pe practică și ateliere de lucru.  

„Pionierii” sunt experți în diferite domenii Climate KIC. Ei vor lucra în echipe, timp de 4-6 săptămâni, într-o organizație gazdă din una din țările participante, la un proiect de grup care are ca temă o provocare locală: poluarea, colectarea selectivă a deșeurilor, transportul urban, risipa de hrană, altele.


tm4ua media express de banat (100x1000px)

Înainte de această componentă, sub-programul PiP începe cu o sesiune de „online learning” în care „pionierii” sunt inițiați în „System Thinking”, „Transition Theory” și în alte instrumente vizuale pentru a aplica practic aceste concepte.

Participă 13 „pionieri” din toate zonele țării, experți în diverse domenii, parcuri naturale, managementul apei, biotehnologii, arhitecți, avocați, experți din cadrul primăriilor, specialiști din ONG-uri. Cu ajutorul exemplelor, a metodelor „Lego Serious Play” și a unor tehnici vizuale, aceștia își vor sedimenta conceptele de „System Innovation” descoperite în modulul de e-learning parcurs.

În cursul anului 2018, „pionierii” au participat la următoarele acțiuni: 2 workshop-uri organizate la sediul CCIAT (16-18 mai, 13-14 noiembrie); 1 worshop internațional la Edinburgh (31 octombrie); întâlnirea partenerilor, Lisabona (12-13 decembrie) și la ceremonia de acordare a certificatelor de participare, la CCIAT, în 17 decembrie.

banner 970 x 250