Women Rally 2020: campioanele, la finish! „A fost un weekend senzațional!”

37 de fete din 11 județe și-au arătat îndemânarea pe patru roți în parcarea Shopping City Timișoara, la prima etapă a campionatului Women Rally, desfășurată la Timișoara. Întrecerea s-a încheiat cu succes, iar concurentele și câștigătoarele au împărtășit experiența lor la raliul feminin!

Women Rally 2020 a debutat cu un start festiv în parcarea Modex, vineri după-amiază, dat de primarul Nicolae Robu. Trei mașini de securitate conduse de organizatori și cele 37 de echipaje au trecut linia de start a competiției.Sâmbăta a avut loc competiția propriu-zisă în parcarea Shopping City Timișoara, unde concurentele au fost cronometrate pe traseu, în două ture de manșă, traseul cuprinzând o tură de recunoaștere și 4 ture cronometrate. Mai apoi s-a generat clasamentul în ordinea timpilor pentru cele 5 clase, dar a fost desemnată și o câștigătoare la general ( I, II, III, mașini modificate și noutatea din acest an, clasa de mașini electrice). Podiumurile celor 5 clase de la prima etapă au fost premiate în cadrul dineului oficial de sâmbătă seara, organizat la Splend’or Săcălaz. Tot atunci a avut loc și licitația caritabilă, care acum a avut ca obiectiv susținerea Asociației Little People, pentru activitățile dedicate copiilor afectați de cancer.

Câștigătoarele din acest an!

Cele mai rapide în prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2020 au fost:

Clasament general: Angela Sautea (CJ) – Renault Clio, clasa 1, Florina Pascu (TM) – Ford Fiesta, clasa 2 și Izabella Gavrilă (HR) – Peugeot 106, clasa 1.

CLASA 1 (masini cu motoare cu capacitatea cilindrică sub 1600 cmc): Angela Sautea (CJ) – Renault Clio, Izabella Gavrilă (HR) – Peugeot 106 și Anna Sandor (HR) – Seat Arosa.

CLASA 2 (masini cu motoare cu capacitatea cilindrică între 1600 cmc – 2000 cmc): Florina Pascu (TM) – Ford Fiesta, Mirela Bejnariu (CJ) – Honda Civic și Ioana Petrișor (CJ) – Ford Fiesta.

CLASA 3 (masini cu motoare cu capacitatea cilindrică peste 2000 cmc): Mirela Potopea (AB) – Ford Focus ST, Ramona Gheorghiu (B) – Peugeot 308 și Florentina Iovan (CS) – Audi A3

CLASA 4 – electrice: Bianca Matinca (CJ) – Hyundai Ioniq, Felicia Floarea (CJ) – Hyundayi Ioniq și Diana Năstase (TM) – Hyundai Ioniq.

CLASA 5 – clasa dedicată licențiatelor sau mașinilor modificate, a avut o singură premiată cu premiu special pentru curajul de a participa în exclusivitate la această clasă- Ligia Barbu (CJ) – Renault Clio.

,,Experiența Women Rally a fost una minunată. Doamne și domnișoare ambițioase care sunt pregătite să ofere ce au mai bun în arta șofatului au făcut competiția să fie una acerbă. Organizarea a fost una extraordinară, pe această cale doresc să îi mulțumesc Laurei Savu și soțului ei, Horațiu Savu, pentru implicarea lor. Unde se pune suflet, se vede. Eu vreau să le mulțumesc tuturor prietenilor, familiei și sponsorilor care m-au susținut și au crezut în mine, în special soțului meu Marius, fără de care nu aș fi reușit să ajung pe podium, el fiind sprijinul meu moral nr 1 . Sunt norocoasă să îl am alături! Îndemn toate femeile care doresc să participe să o facă, să nu aibă rețineri nici măcar o secundă. Experiența va fi una cu mult peste așteptări. Garantez!”, ne-a spus Florina Pascu, câștigătoarea la CLASA a II-a și locul II la general.

,,Pentru a doua oară la Women Rally, etapa din Timișoara, sunt farmacist de profesie și am participat din partea Farmaciei Catena, unul dintre partenerii Women Rally. Pentru mine a fost o experiență unică, plină de adrenalină, viteză, la care voi participa de câte ori voi avea ocazia pentru a retrăi acest amalgam de emoții!”, ne-a spus Laura Avramescu, concurentă la Women Rally 2020.Etapa de la Timişoara le-a avut ca invitate speciale pe ambasadoarele Women Rally, Cristiana Oprea, pilot de raliu și fondator „Femei în Motorsport”, și Ramona Rusu, pilot de drift. ,,Mă bucur nespus că sunt încă de la începutul Women Rally alături de acest concept superb de evenimente. Şi de această dată, la Timișoara, am văzut foarte multă pasiune în concurente, dar și în partenerii etapei, cărora vreau să le mulțumesc pentru susținerea acestui campionat deosebit. Indirect, astfel de manifestări ne susțin și pe noi, femeile din motorsportul <<de vârf>>, ajutându-ne să aducem mai aproape de șoferițele pasionate cunoștințele legate de pilotaj și conducere defensivă” a spus Cristiana Oprea, pilot de raliu și fondator al platformei Femei în Motorsport.

,,Un weekend minunat petrecut alături de oameni minunați! Mă simt mereu norocoasă și privilegiată să iau parte la asemenea evenimente pline de zâmbete, pasiune, multă muncă şi fericire. Women Rally creşte de la eveniment la eveniment, iar eu sunt mândră să fiu una din ambasadoarele acestui minunat concept. Aştept cu nerăbdare următoarea etapă!”, a spus Ramona Rusu, pilot de drift și raliu.

,,A fost un weekend senzational! Prima etapă a Campionatului Naṭional Women Rally – Bosch Car Service 2020 s-a desfăşurat impecabil, conform planului, mult peste aşteptările participantelor şi ale partenerilor noştri, conform relatărilor acestora. Acest lucru nu poate decât să ne bucure pentru ca am dus la bun sfârşit şi în siguranṭă, chiar şi în aceste condiții dificile şi pline de incertitudini, încă un eveniment premium, marca Savu Racing”, a transmis Laura Savu, organizatoarea evenimentului.

Următoarea etapă va avea loc la București în perioada 21-23 august, iar înscrierile sunt deja deschise pe www.womenrally.ro/bucuresti-2020/.


Etapa I a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2020 Timișoara a fost organizată în parteneriat cu Primăria municipiului Timişoara și a fost susținută de partenerii gold: Casa Auto Timișoara, Banca Transilvania, Catena – Farmacia Inimii, Vittel, Warsteiner, Shopping City Timișoara și Crama Thesaurus.