Noi cazuri în zona Făget, aflată în carantină! Au fost înregistrate și două decese!

Au trecut două zile de când orașul Făget și cele trei sate aparținătoare –  Bichigi, Temerești și Colonia Mică au intrat în carantină, la decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență. În tot acest timp, au mai fost depistate cinci cazuri de COVID-19, iar două persoane, confirmate pozitiv, au decedat, informează autoritățile.

Focarul epidemic din zona Făget este sub monitorizarea atentă a DSP Timiș, mai ales că în ultimele două zile au apărut cinci cazuri noi, iar totalul se ridică la 52. Autoritățile anunță însă că au fost identificate toate persoanele care se încadrau în definiția contactului apropiat.

„În vederea efectuarii anchetei epidemiologice DSP Timiș a nominalizat o persoană responsabilă care, împreună cu o echipă de specialiști, analizează și implementează măsurile sanitare impuse de situație. Pentru un plus de siguranță, în zona respectivă s-a stabilit un calendar pentru efectuarea dezinfecției periodice a spațiilor publice. S-a luat legătura cu medicii de familie de pe raza localității, medici care au fost cooptați cu contactarea și monitorizarea din punct de vedere medical a contacților izolați la domiciliu și acordarea asistenței medicale a populației din zona respectivă” transmit reprezentanții instituției.

La nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Timiș funcţionează o linie telefonică de urgenţă, 0770849869, pentru cetățenii care doresc informații legate de COVID-19, iar în cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor Timiș există două numere de telefon mobil 0770849869 și 0770849705, dar și o adresă de email (covid.timis@gmail.com), la care timișenii pot apela.

Orașul Făget și cele trei localități rămân în carantină timp de 14 zile.