Winsedswiss, interesat să deschidă în Timiș o academie a excelenței în serviciile HORECA

receptionist 5975961 1280

Grupul educațional elvețian Winsedswiss este interesat să deschidă în Timiș o academie a excelenței în serviciile HoReCa și un centru de practică în domeniul ospitalității, sub licența prestigioasei Ecole hôtelière de Lausanne. Reprezentanți ai Consiliului Județean Timiș au purtat deja discuții în acest sens cu cei ai grupului elvețian. 

În România, grupul educațional elvețian a inițiat deja o școală specifică în Oradea și un centru de practică în Predeal, în planurile de extindere aflându-se acum București și Timișoara. Reprezentanții Winsedswiss au purtat deja o serie de discuții cu vicepreședintele CJ, Alexandru Proteasa, și cu Alexandru Avram, directorul Direcției de strategii, diplomație, comunicare și cultură din CJT.

„S-au abordat posibilitățile de colaborare în vederea creșterii numărului de elevi timișeni pe care școala elvețiană îi va instrui. În primul rând, vorbim despre identificarea modalităților prin care consiliul județean poate acoperi parțial costurile de școlarizare. În paralel, reprezentanții grupului educațional spun că se caută soluții patrimoniale cu sprijinul altor UAT-uri din Timiș, caz în care vor putea reduce costurile școlarizării cu 40%. De asemenea, dinspre consiliul județean a fost lansată propunerea de accesare în comun a unor fonduri europene prin Programul Operațional Capital Uman.”, anunță cei de la Consiliul Județean Timiș.

leader board 728 x 90 px

Axele de colaborare identificate vor fi în analiză până la începutul lunii septembrie, când va avea loc o nouă întâlnire pentru materializarea acestora.

În 2020, grupul educațional elvețian a deschis la Oradea prima academie de management hotelier sub licența Ecole hôtelière de Lausanne. Acolo sunt pregătiți viitori angajați din industria ospitalității, pe patru programe de formare: culinar, servicii, recepție/cazare și administrare hotelieră.

În luna iunie, CJT și reprezentanții HORECA au semnat o declarație comună care prevede, printre altele, susținerea organizării unei campanii pentru evidențierea avantajelor învățământului dual, organizarea unor cursuri sau școli de vară pentru elevi, cu participarea unor specialiști din domeniu, sprijinirea înființării de clase cu profil turistic/HoReCa inclusiv în localități precum Făget, Sânnicolau Mare, Recaș sau Buziaș.

CITEȘTE ȘI: Declarație comună pentru sprijinirea sectorului ospitalității. Se vor înființa clase HORECA în mai multe localități din Timiș