Cinci târguri de adopție a câinilor fără stăpân vor fi organizate la Timișoara

animal welfare 1116203 1280

Primăria Timișoara demarează o campanie de adopție a câinilor fără stăpân care se află în adăpostul public al orașului. În cadrul campaniei care se va derula până în luna octombrie, autoritățile locale vor organiza 5 târguri de adopție, în cartierele Timișoarei, sub sloganul „Și mie îmi stă bine în lesă! Ia-mă acasă!”.

Autoritățile anunță că 90% dintre câinii care se află în adăpostul public sunt sterilizați. Acțiuni similare, de sterilizare gratuită, au fost organizate și pentru câinii care au stăpân, însă la ultima au fost doar 25 de solicitări.

Prin urmare, primăria invită comunitatea asociațiilor de protecție a animalelor să i se alăture în acțiunile de promovare a creșterii responsabile a animalelor de companie și a adopției câinilor din adăpostul public.

celtic transilvania 1000x100px

Campania se desfășoară în perioada august-octombrie, iar în cadrul acesteia vor fi organizate 5 târguri de adopții canine în cartierele orașului, în perioada următoare.

Propunerile, sugestiile, cererile de colaborare, participare și voluntariat pot fi trimise pe toată durata desfășurării campaniei pe adresa de e-mail alexandra.pintea@primariatm.ro sau pot fi înregistrate pe site-ul primăriei.