Whisky contrafăcut în sticle adunate de la gunoi

Ofiţerii de investigare a fraudelor au reuşit destructurarea unei grupări infracţionale specializată în contrafacerea unor mărci consacrate de whisky după ce au organizat 22 de percheziţii simultane în Ilfov, Bucureşti, Caraş-Severin, Giurgiu şi Dâmboviţa.

Oamenii legii au descins în această dimineaţă în trei locaţii din Caraş-Severin, două dintre ele aflându-se în Reşiţa. Acţiunea a fost coordonată de poliţiştii din Ilfov şi s-a soldat cu rezultate spectaculoase. “În urma percheziţiilor efectuate au fost descoperite 15 instalaţii artizanale prin care se produceau băuturi alcoolice, 1.250 sticle cu whisky, 150 timbre şi banderole susceptibile de a fi falsificate ,1.200 litri de alcool alimentar, 1.450 de sticle goale ce urmau a fi îmbuteliate, precum şi recipienţi cu diverse arome şi coloranţi”, se arată într-un comunicat al IPJ Ilfov.

Gruparea organizată achiziţiona alcool etilic alimentar şi sticle originale de whisky, falsifica banderole de marcaj, prepara şi îmbutelia băuturile şi apoi le distribuia către diverşi clienţi. “De asemenea, s-a stabilit că sticlele de whisky erau achiziţionate în special de la personalul unor localuri din Bucureşti sau erau colectate de la gropi de gunoi. S-a stabilit că, odată îmbuteliate, băuturile erau vândute cu aproximativ 30-35 de lei/ sticlă, în special către persoane fizice, care le foloseau, cu ocazia unor evenimente şi petreceri private, dar şi către pieţe şi târguri din provincie”, mai precizează reprezentantul Poliţiei.

Marfa contrafăcută era prezentată clienţilor ca fiind originală, din Spania sau Italia. Nu mai puţin de 20 de persoane au fost reţinute pentru audieri faţă de acestea efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, producere şi deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal şi marcarea acestora cu banderole false.