WhatsApp, cumpărată de Facebook

explo 1000x200

O tranzacție absolut fabuloasă face mediul online să vibreze. Facebook, cea mai mare rețea socială din lume, va cumpăra serviciul de mesagerie mobilă WhatsApp.

Suma pe care Facebook o va plăti se ridică la patru miliarde de dolari în numerar şi 12 miliarde în acţiuni. Pe lângă cele 16 miliarde de dolari, fondatorii şi angajaţii WhatsApp vor primi acţiuni în valoare de trei miliarde de dolari.

Tranzacția a fost deja confirmată  de oficialii Facebook printr-un comunicat de presă. Este de aşteptat ca aceștia să nu integreze în totalitate serviciul şi nici să-l desfiinţeze, fapt pentru care WhatsApp ar putea rămâne o echipă separată în cadrul Facebook.

WhatsApp e pe cale să conecteze un miliard de persoane. Serviciile care ajung la această cifră sunt extrem de valoroase. Îl ştiu pe Jan de mult timp şi sunt încântat să-i fiu partener pentru a face lumea mai deschiă şi mai conectată”, a declarat Mark Zuckerberg.

În prezent,  WhatsApp are mai bine de 450 de milioane de utilizatori activi pe lună și  funcţionează pe toate platformele software mobile importante. În plus, nu păstrează copii ale mesajelor transmise între utilizatori pentru a respecta confidenţialitatea convorbirilor.

sursa: http://www.itrocks.ro/

banner 970 x 250