Werner Hirschvogel, din nou pe grila de start! La Oficiul Poștal Reșița 1!

2021.12.13. werner hirschvogel stampila

Întreaga corespondență care pleacă astăzi de la Oficiul Poștal Reșița 1 poartă ștampila dedicată marelui Werner Hirschvogel, de la nașterea căruia se împlinesc 90 de ani.

Acțiunea inițiată de Forumul Democratic al Germanilor din Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură şi Educație a Adulților din Reșița are ca rezultat și un plic filatelic ocazional aprobat de Federația Filatelică Română și Poșta Română.

După cum menționează într-o corespondență inițiatorii „reșițeanul născut la 13 decembrie 1931, a dus o viață dedicată sportului cu motor, începând cu anul 1950, pe când avea doar 19 ani. În 1978 trece la automobilism, iar trei ani mai târziu obține primul titlu de campion național, pilotând un Alfa-Romeo Alfasud, cu ajutorul căruia și-a adjudecat titlul Categoriei 1 al Campionatului Național de Viteză pe Traseu Montan. Ultimul titlu l-a obținut în 2000, la vârsta de 69 de ani, la clasa 1.800 cmc, tot la viteza în coastă.

2021.12.13. werner hirschvogel plic

Hirschvogel a fost și arhitectul echipei reșițene de mai târziu, fiind cel care i-a crescut în acest sport pe Lucien Hora și Mircea Pădurean, piloți pentru care a garantat atunci când conducerea UCM Reșița a decis înființarea unei secții de automobilism. Alți doi piloți ieșiți din mâna maestrului sunt Claudiu Ciucă și Christian Nistoran, și ei sportivi care au confirmat în cel mai scurt timp, obținând titluri de campioni naționali la viteza în coastă. Werner Hirschvogel a fost răsplătit în 2012 cu titlul de Maestru al Sportului, iar din 2010 este Cetățean de Onoare al Municipiului Reșița. Și echipa UCM i-a adus un omagiu, oferindu-i, tot în 2010, un frumos trofeu pentru întreaga activitate, intitulat «30 de ani de pasiune și dăruire pentru viteza în coastă la Reșița»” menționează Erwin Josef Țigla, președintele Forumului German din Caraș Severin.

Reșițenii, iubitori ai sportului cu motor, îl vor păstra în memoria colectivă pe Werner Hirschvogel, ca pe un om dedicat pasiunii și locului său natal.