Weekendul prelungit de 1 Mai s-a lăsat cu sancțiuni pentru operatorii economici din Caraș-Severin

chef cooking in restaurant kitchen

Amenzi de aproape 60.000 de lei, în urma controalelor făcute de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin.

În perioada 28 aprilie – 1 mai, inspectorii sanitari-veterinari au desfășurat peste 80 de acțiuni în unitățile de alimentație publică din județ, printre care pensiuni turistice, cofetării și patiserii, laboratoare de cofetărie, supermarketuri, magazine alimentare, snack-baruri etc, în urma cărora au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 60.000 de lei.

„În intervalul raportat, au fost verificate 84 de unități de alimentație publică și unități de cazare de pe raza județului. Pentru neconformitățile constatate, precum nerespectarea condițiilor generale de igienă, lipsa documentelor pentru demonstrarea trasabilității, depozitarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare,  au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 58.400 de lei și două avertismente. De asemenea au fost retrase în vederea denaturări 2,1 kg de pește.”, transmit reprezentanții Direcției Sanitară Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

 

tmc 640