Weekend de foc pentru pompierii cărăşeni

Oamenii care se luptă cu flăcările au fost solicitaţi să intervină la şapte incendii în numai două zile. Fie că a fost vorba despre arderi de vegetaţie uscată, fie de gospodării în flăcări, pompierii militari au reuşit să împiedice extinderea periculoasă a focului, astfel că nu s-au înregistrat victime.

Pompierii militari de la Garda de Intervenţie nr.2 Bozovici au fost solicitaţi să intervină sâmbătă dimineaţa la un incendiu care cuprinsese o casă din localitatea Petnic. Focul a izbucnit în jurul orei 05.00 şi extista riscul de propagare şi la casele din vecinătate. Din fericire, pompierii au reuşit să stingă flăcările la timp.

Tot sâmbătă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al Judeţului Caraş-Severin a fost solicitat să participe la o acţiune de căutare a unei persoane dispărute pe raza localităţii Valea Pai, comuna Ramna. „Misiunea a fost asigurată de către un echipaj din cadrul Detaşamentului Reşiţa, care a participat la căutari, alături de celelalte forţe prezente, cu o barcă pneumatică. Căutările au fost reluate în această dimineaţă”, a declarat Ancuţa Balint, purtător de cuvânt al ISU Semenic.

Ziua de duminică a fost însă şi mai solicitantă pentru pompierii cărăşeni. Aceştia au intervenit la trei arderi necontrolate de vegetaţie uscată la Reşiţa, Oraviţa şi Moldova Nouă, dar şi la alte trei incendii în gospodării. La Bocşa s-a aprins acoperişul unei anexe, un coş de fum a provocat un incendiu la o casă din Moldova Nouă, iar la Caransebeş o locuinţă a luat foc din cauza unei hote.