Contrabandă cu tutun sârbesc

În ciuda deselor descinderi pe care le organizează polițiștii cărășeni, în localitățile județului, contrabanda este în floare. În ultimele 24 de ore, frontieriștii de la Naidăș au descoperit un prejudiciu de aproape 5.000 de lei, după ce au găsit într-o mașină aproape 1.000 de pachete de țigări.   

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş au indentificat un prejudiciu de 4.460 lei adus statului român, de un bărbat cărăşean care transporta 890 pachete de ţigări de contrabandă cu timbru sârbesc pe drumul localităţii Nicolinţ. „În data de 04 martie, la orele după-amiezii, patrula poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului poliţiei de frontieră Naidăş a oprit pentru control un autoturism Opel Vectra care circula pe DN 57, în apropierea localităţii Nicolinţ. Agenţii poliţiei de frontieră au legitimat pe cetăţenul de sex masculin, B.ADRIAN, în vârstă de 26 ani, cu domiciliul în comuna Cărbunari, judeţul Caraş-Severin”, a spus Alina Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al frontieriștilor cărășeni.

Poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe pachete de ţigări ascunse în diverse locuri special amenajate în interiorul maşinii. Drept urmare, autoturismul a fost dus la sediul sectorului pentru cercetări suplimentare, ocazie cu care au fost găsite 890 pachete de ţigări marca Fast în valoare de 4.460 lei.

Din declaraţiile tânărului reiese faptul că ţigările urmau să fie valorificate pe piaţa neagră.

„În cauză au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvîrşirea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală”, a adăugat Alina Tănăsescu.