Weekend de foc, la Timișoara. Temperaturile vor depăși 33 de grade Celsius

summer g459bc6dcf 1280
1000x100 (2) STPT job 1000x200

Cresc tot mai mult temperaturile în regiunea de vest a țării. Meteorologii prognozează și până la 34 de grade Celsius la Timișoara, pentru finalul săptămânii, inclusiv un disconfort termic mai accentuat. 

De vineri, regimul termic va marca o creștere, la Timișoara, temperaturile vor depăși frecvent 30 de grade, spun meteorologii. Astfel, sâmbătă și duminică, prognozele indică până la 33-34 de grade Celsius în această zonă.

„Sfârșitul de săptămână va fi foarte cald, e posibil ca începutul săptămânii viitoare să debuteze tot așa, cu temperaturi foarte ridicate. Deocamdată, luna aceasta, spre exemplu, ITU a depășit pragul critic de 80 de unități doar la începutul lunii în zona noastră, nu am avut disconfort termic accentuat în regiune. Pentru weekend e posibil să avem disconfortul termic mai accentuat.”, a declarat Silvia Barbu, directorul Centrului Meteorologic Regional Banat-Crișana.

1000x100 (3) 1000x100 (4)

Sunt câteva măsuri pe care le putem lua pentru a suporta mai ușor temperaturile ridicate. Medicii recomandă evitarea ieșirilor în aer liber la orele amiezii, o hidratare corespunzătoare și îmbrăcăminte din materiale naturale, în culori deschise.

Mai ales persoanele vârstnice să se hidrateze foarte bine, dar și tinerii. Corpul nostru este făcut să funcționeze undeva în jur de 37 de grade, nu mai poate să facă schimburile de căldură și de aceea este bine ca oamenii să stea în locuri umbroase, răcoroase. Nici cei care sunt mai tineri să nu se avânte pentru că este un pericol real expunerea la temperaturi atât de înalte.”, a spus Mihai Grecu, șeful Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean din Timișoara.

Prognoza publicată de ANM indică o vreme deosebit de caldă în întreaga țară în următoarele două săptămâni, cu temperaturi maxime de până la 34 de grade Celsius. Până la începutul lunii iulie și probabilitatea apariției averselor va fi ridicată, mai spun meteorologii.
Brantner 1000x100px Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/