Weekend cu vânt puternic, ninsori și ploi în Caraș-Severin

rainy weather a woman's hand pulls the blind from the rainy wi

Vremea se schimbă începând de astăzi în Caraș-Severin. Meteorologii au anunțat ploi însemnate, intensificări ale vântului, ninsori și viscol la munte.

Un cod galben de ploi însemnate cantitativ va intra în vigoare astăzi, la ora 12.00. Va afecta și județul Caraș-Severin, în special în centru și sud. Se vor acumula cantități de apă de 20-25 l/mp și izolat peste 30 l/mp, iar pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice. La altitudini de peste 1.800 m, precipitațiile vor fi mixte. Acest cod galben va rămâne în vigoare până mâine dimineață, la ora 8.00, atunci când vremea se strică și mai mult.

De sâmbătă, de la ora 8.00, până duminică, la ora 15.00, se anunță intensificări ale vântului, ninsori și viscol la munte. De această dată, atenționarea meteo va afecta întreaga țară. În toate regiunile, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50-65 km/h și izolat peste 70 km/h. În Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona deluroasă a Crișanei, mai ales seara și în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 martie), vor fi precipitații mixte. La munte vor fi rafale de 70-80 km/h, iar pe creste vor depăși 90-110 km/h. Treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol.