Polițiștii cărășeni au pus ochii pe așa-zisele haine de firmă

haine politie

Peste 100 de articole de îmbrăcăminte despre care exista suspiciunea că sunt contrafăcute au fost confiscate ieri de polițiștii din Caraș-Severin.

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Caraș-Severin au desfășurat ieri acțiuni de verificare a respectării legislației în domeniul caselor de marcat și a proprietății intelectuale, fiind efectuate controale la 7 societăți comerciale din județ.

În urma controalelor au fost confiscate aproape 120 de articole de îmbrăcăminte, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 30.000 de lei.

De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.500 de lei unor agenți economici care nu au respectat obligația de a utiliza aparate de marcat economice fiscale și a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă înregistrată sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază titularul mărcii înregistrate.

Polițiștii cărășeni spun că articolele de îmbrăcăminte confiscate erau puse la vânzare într-o societate comercială din municipiul Caransebeș, acolo au fost descoperite 119 haine, de diferite mărci, susceptibile a fi contrafăcute. În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările.

Acțiunile polițiștilor pentru verificarea legalității activităților de comerț continuă și în perioada următoare.

tmc 640