Weekend cu parfum de lavandă în județul Timiș! Bănățenii sunt invitați să se simtă ca în sud-estul Franței

Bănățenii și nu numai au ocazia să petreacă sâmbătă o zi ca francezii din Provence, doar că pentru asta, nu trebuie să părăsească județul! În trei localități se organizează evenimente în mijlocul unui minunat câmp de lavandă sau, cum este cunoscută planta în denumirea românească, levănțică: Utvin, Runda sau Margina.

La o aruncătură de băț de Timișoara, la Utvin, se organizează evenimentul „Lavanda Curcubeu Fest”. Evenimentul va dura două zile, sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 20.00. Concret, vizitatorii vor avea ocazia să intre într-o grădină de lavandă, unde sunt plantate soiurile clasic, de lavandă mov, roz sau alb. Vizitatorii vor putea recolta flori doar cu foarfecele oferite de organizatori, așa cum este procedura specială pentru levănțică. Timișorenii vor găsi produse precum ulei esențial, apă de lavandă, săpunuri cu lavandă, săculeți, sare de baie cu lavandă, perne cu lavandă și, de asemenea, vor putea face și o ședință foto în câmpul de lavandă.

Intrarea va costa 10 lei de persoană, iar cei care doresc să culeagă lavandă, vor primi punguțe speciale de la organizatori. O punguță costă 15 lei. Pentru ședința foto, programările se fac în prealabil, iar prețul unei ședințe este de 75 de lei, pentru 30 de minute. De asemenea, cei care vor dori, vor putea face și un picnic la Utvin, cu produse aduse de fiecare de acasă. Accesul se poate face atât cu mașina, dar și pe pistele de biciclete care leagă Timișoara de Serbia. Mai multe detalii în eveniment.

Pentru cei care doresc să meargă mai departe de agitația Timișoarei, o variantă e evenimentul asemănător de la Rudna, din sud-vestul județului organizat sub titulatura „Levănțică fest”. Programul este același, sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 20.00. Cei care vor veni vor avea ocazia să se plimbe în mijlocul plantei aromate, dar și să culeagă lavanda, cu forfecuțe speciale, tot în punguțe cumpărate de la organizatori. O punguță costă 25 de lei. Organizatorii încurajează ca cei dornici de vizită să se programeze la eveniment.

1000x100 casa brutarului

Locuitorii din partea estică a județului pot vizita și ei un câmp de lavandă, la Margina, ultima localitate din județ înainte de intrarea în Hunedoara. Acolo, sâmbătă, între orele 12.00 și 20.00 are loc „Sărbătoarea lavandei”. Accesul este liber, inclusiv pentru cules. Cei dornici de o plimbare găsesc detalii aici.

Sursa foto: pixabay.com