Echipa de rugby Timișoara Saracens începe să-și contureze lotul pentru viitorul sezon. Zece bănățeni, chemați la loturile naționale!

Timișoara Saracens a intrat în vacanță de peste o săptămână, dar perioada de transferuri în rugby este în toi. Clubul se ocupă deja de prelungirile de contracte ale jucătorilor de bază, dar de la formația bănățeană au loc și plecări. În luna iunie, au loc și acțiunile loturilor naționale, iar gruparea timișoreană e bine reprezentată și la naționala Stejarilor, și la cea U23, dar și la Lupii Bucureștiului, pentru rugby-ul în 7.

Săptămâna aceasta s-au anunțat deja prelungirile de contracte cu doi titulari. Timișoreanul Eugen Căpățînă rămâne tot acasă și pentru viitoarele trei sezoane. Talonerul împlinește luna aceasta 33 de ani, astfel că la finalul actualului contract va avea 36 de ani și va pune, cel mai probabil, ghetele-n cui la Timișoara. Clubul a mai prelungit contractul cu un an altui jucător de bază. Jucătorul de linia a III-a Vasile Rus și-a prelungit înțelegerea pe un sezon. Jucătorul va împlini la toamnă 36 de ani. De la Timișoara apar și plecări. Este cazul pilierului Mesake Doge, care a prins un transfer de marcă. Jucătorul a semnat cu francezii de la Brive, care au promovat în Top 14, prima ligă din Hexagon și unul dintre cele mai tari campionate ale lumii. Unele surse spun că și antrenorul Sosene Anesi se va despărți de Timișoara.

În perioada aceasta, Timișoara are zece jucători în acțiunile loturilor naționale. La Stejari sunt chemați șase: Eugen Căpățînă, Ionuț Mureșan, Dorin Lazăr, Vlad Neculau, Gabriel Rupanu și Vlăduț Popa. Naționala va juca două meciuri-test în deplasare, primul la data de 8 iunie, în Chile, iar apoi, cu Brazilia, în 16 iunie. Timișoara a avut doi jucători și la Lupii Bucureștiului pentru rugby în 7. Este vorba de Tevita Manumua și Vlăduț Zaharia, care au participat la turneul de la Amsterdam. De asemenea, la naționala României U23 au participat jucătorii timișoreni Marius Iftimiciuc și George Tătăruș, dar și Williami Moala, antrenor de treisferturi. Echipa de tineret a jucat două partide de verificare cu selecționata England Counties.