Weekend cu dosare penale pentru şoferi

Controalele desfăşurate zilele acestea de poliţiştii de la Rutieră le-au stricat sfârşitul de săptămână mai multor şoferi din Reşiţa. Conducătorii auto prinşi de oamenii legii fără permis sau băuţi la volan trebuie să dea acum socoteală pentru iresponsabilitatea lor.

Poliţiştii au oprit vineri după-amiază la control un autoturism al cărui şofer s-a dovedit că nu poseda permis de conducere. Mai mult, bărbatul în vârstă de 49 de ani circula şi fără numere de înmatriculare.  „Pe autoturism erau montate plăcuţe cu numere de înmatriculare ce nu aparţineau acelui autovehicul, acesta nefiind de fapt înmatriculat”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Bărbatul a fost condus la sediul poliţiei, unde oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, cu numere false şi conducere pe drumurile publice fără permis.

Câteva ore mai târziu, un alt şofer, suficient de ghinionist încât să fie oprit de poliţişti, avea să intre sub incidenţa legii din acelaşi motiv. „Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că autovehiculul era condus de către Marcel G., de 18 ani, pe strada Castanilor din Reşiţa, din direcţia Muncitoresc spre Lend fără a poseda permis de conducere”, a declarat Ancuţa Cărbunaru.

Tânărul va răspunde acum în faţa legii pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Acţiunile rutieriştilor au continuat şi sâmbătă, când, pe bulevardul Revoluţia din Decembrie a fost trasă pe dreapta o maşină condusă de un tânăr de 20 de ani, din Caransebeş. “La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a rezultat o concentraţie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Judeţean Reşiţa unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, a mai  spus purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.