Weekend „bogat” în sancțiuni pe drumurile publice din Caraș-Severin

controale politie trafic
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Polițiștii cărășeni au aplicat peste 300 de sancțiuni în weekendul recent încheiat. Au fost amendați pentru încălcarea normelor rutiere conducătorii auto, dar și pietonii și bicicliștii.

În perioada 17 – 19 noiembrie, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 300 de sancțiuni contravenționale participanților la trafic ce au încălcat normele rutiere în vigoare.

Ca măsură complementară, au fost reținute 19 permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare.
Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 325 de sancțiuni contravenționale, dintre care 101 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, informează Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin.

promovare banner maxagro

De asemenea, 24 de pietoni și 22 de bicicliști, care au încălcat normele rutiere, au fost sancționați cu amendă sau avertisment. Nouă conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți șase care au depășit viteza legală cu peste 50 km/h, respectiv peste 70 km/h, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Totodată, au fost constatate șase infracțiuni la regimul rutier.

FOTO: ARHIVĂ

publicitate tmc 640