Isac are bani și are din ce trăi, să-și dea demisia din funcția de vicepreședinte CJ!

isac marius vicepresedinte cj cs
untitled design set 970x90 px

Romeo Dunca i-a oferit funcția de șef Cabinet lui Marius Isac pentru a-și da demisia din cea de vicepreședinte al administrației județene, liberalii motivând că stă mai bine cu banii decât celălalt vicepreședinte, Ovidiu Rădoi.

Marius Isac a dezvăluit la Express Live negocierile purtate în culisele PNL și ale Consiliului Județean Caraș-Severin pentru refacerea majorității în plen, pentru care ar fi oferit PMP-ului un fotoliu de vicepreședinte. „Eu eram viceprimar la Caransebeș, cu atribuții de primar, deoarece Felix Borcean era suspendat, când mi s-a propus să fac parte din echipa Romeo Dunca la Consiliul Județean. Eu mă gândeam că aș fi putut candidatul PNL pentru Primăria Caransebeș. Nu s-a vrut la acea vreme, nu că nu s-a putut sau nu a fost voința poporului. Am acceptat, deși mi-aș fi dorit să rămân la Primăria municipiului Caransebeș. Am ajuns la CJ ca și consilier, apoi am fost ales vicepreședinte. Povestea cu demisia a început într-o zi de concediu. Deschid Facebook-ul și văd o postare a domnului președinte în care spunea că, atât eu, cât și domnul Ovidiu Rădoi, avem un deadline, 31 august, să ne prezentăm demisia. Nu discutasem niciodată așa ceva. L-am sunat pe Ovidiu Rădoi. Mi-a spus că nu își dă demisia deoarece politic are o funcție mai mare decât Romeo Dunca.”, a povestit vicele CJ.

Au trecut zile bune până când Romeo Dunca le-a spus în față celor doi vicepreședinți ce negociase cu PMP și că prețul plătit pentru refacerea majorității include și cedarea locului unuia dintre ei. Isac l-a avertizat pe președinte că nu există nicio garanție că aleșii PMP vor vota altfel decât până atunci dacă vor obține un post de vicepreședinte. „Dumnealui mi-a spus că putem face sau vom primi de la cei de la PMP demisiile lor în alb. Primul lucru pe care l-a spus domnul Rădoi a fost că nu își dă demisia. A urmat o discuție la Văliug, la care a fost și Nelu Popa. Ovidiu Rădoi a mai spus o dată: «eu nu îmi dau nicio demisie, orice ați spune voi». Am mai rămas eu. Între timp auzeam de la colegii mei din PNL că, la unele ședințe la care eu nu am fost prezent sau am fost invitat, se vorbea pe ideea asta: mai bine să plece Isac că are bani și are din ce trăi!”, a dezvăluit Marius Isac la Express Live.

Dacă ar fi acceptat să plece din funcția de vicepreședinte CJ, Marius Isac ar fi putut deveni șeful de Cabinet al Președintelui. O propunere imposibil de luat în calcul, a explicat acesta: „Păi dau o funcție aleasă pe una pe semnătură? Oricând putea să fie sunat domnul Dunca, ca să i se zică: «dă-l afară pe Isac!» Nu cred că acesta este modul în care trebuie să se facă politică în Caras-Severin! Chiar înainte de ședința din august am primit un mesaj, că mai am 2 ore să îmi dau demisia, că pot să devin un erou, în timpul ședinței să îmi dau demisia.”

Ca atare, plecarea vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin la PSD a fost forțată, iar Romeo Dunca nu ar avea niciun motiv să facă pe dezamăgitul. Asta chiar dacă a insistat atât de mult și, la un moment dat, și-a pus partidul în cap pentru Marius Isac. E vorba despre momentul în care mai toți liberalii din județ îl susțineau pe Daniel Surdu pentru funcția de vicepreședinte. „Ne-am înțeles bine, am coabitat foarte bine împreună, făceam naveta, ne cunoșteam. Romeo Dunca știa că fac acest pas de la prima întâlnire pe care am avut-o cu colegii de la PSD, i-am spus, știa. Cu o zi înainte de a avea acea declarație de presă, a fost la noi în birou. Chiar dumnealui mi-a spus că nu am nicio șansă în PNL! Nu m-am așteptat la așa ceva, aș fi băgat mâna în foc că, vreodată, Romeo Dunca nu mi-ar cere demisia. M-aș fi așteptat la ceilalți să îmi ceară demisia, dar nicidecum la Romeo Dunca. Unii colegi din alte partide m-au atenționat că se va întâmpla chestia asta, iată că s-a întâmplat.”, a mai spus Isac.