Vremea se strică din nou! Ninsori și polei în Banat începând de mâine dimineață

De mâine dimineață, ninsorile și poleiul vor pune stăpânire pe România. Vremea se va strica începând din sud-vestul țării, iar condițiile meteo vor rămâne neprietenoase cel puțin până miercuri după-amiază.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, începând de mâine dimineață de la ora 5, vremea se va strica din nou. Se anunță ninsori moderate cantitativ și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte și polei.

„Aria ninsorilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile sud-vestice. În Munții Banatului, în Carpații Meridionali, nordul și vestul Olteniei, sudul Banatului, precum și în nord-vestul Munteniei ninsorile vor fi moderate cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul se va intensifica în zonele montane, la început mai ales în Munții Banatului, apoi îndeosebi pe crestele Carpaților Meridionali și va avea, în general, viteze de 65-80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea vizibilității. Începând din noaptea de marți spre miercuri și în cursul zilei de miercuri, în regiunile vestice, sudice și sud-estice vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, favorizând formarea poleiului”, anunță meteorologii.