Vremea se înrăutățește începând de astăzi! Pericol de polei în zonele joase, ninsori și viscol la munte!

Chiar dacă nu am scăpat de zăpadă zilele acestea, începând de astăzi situația pare că se va agrava, după cum spun meteorologii. Precipitațiile vor fi mixte în zonele joase din vestul țării, fiind șanse mari să apară poleiul. În plus, în zona montană va ninge serios, iar vântul va sufla cu putere.

Meteorologii anunță că vremea se va schimba începând de astăzi, de la ora 15. Până marți, la ora 8, aria preciptațiilor, în general moderate cantitativ, va cuprinde vestul, nord-vestul și centrul țării. În zonele de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. În Maramureș și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în regiunile vestice se vor semnala precipitații mixte. Izolat se va produce polei.

Vântul se va intensifica treptat în toate zonele de munte, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăși temporar 70-80 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Intensificări vor fi și în restul țării, în noaptea de duminică spre luni (13/14 ianuarie) în regiunile vestice, iar pe parcursul zilei de luni (14 ianuarie), local și în cele sudice, centrale, estice și sud-estice, în general cu viteze de 45-55 km/h.

Marți, 15 ianuarie și miercuri, 16 ianuarie, vântul va continua să sufle tare în toate zonele de munte, spulberând zăpada și viscolind ninsoarea, dar intensificări ale vântului vor fi local și temporar și în celelalte zone.

Administrația Națională de Meteorologie a emis și un cod galben, valabil și în județul Caraș-Severin. Acesta va intra în vigoare la noapte și va fi valabil până mâine, la ora 14. În zona Munților Apuseni, în nordul Carpaților Orientali și local în zona înaltă din vestul Carpaților Meridionali, va ninge și local se vor cumula cantități de peste 20-25 l/mp, iar stratul de zăpadă va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări susținute, îndeosebi în zonele de creastă, unde rafalele vor depăși 90-100 km/h viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.