Vremea schimbătoare mută „O noapte furtunoasă” pe terasa Complexului Atlantic

Spectacolul în aer liber care ar fi trebuit să aibă premiera în această seară, în curtea Muzeului Banatului Montan, se mută într-o altă curte, cea a Complexului Atlantic din cartierul Lend. Așadar, „O noapte furtunoasă” se va juca tot în aer liber, dar într-o zonă mai sigură având în vedere atenționările meteorologilor.

Premiera Teatrului de Vest ar fi trebuit să se joace în această seară, de la ora 21.00, în curtea Muzeului Banatului Montan. Ieri însă, după ce meteorologii au anunțat că ne așteaptă câteva zile cu vreme instabilă, organizatorii au decis să schimbe locația. „O noapte furtunoasă” se va juca pe terasa Complexului Atlantic din cartierul Lend, respectând distanța între mese. Prima reprezentație va fi astăzi, de la ora 21.30, urmată de o alta duminică, de la ora 21.00.

Regia este semnată de Emanuel Petran. Acesta a declarat: „A fost o experiență inedită prin prisma faptului că trăim vremurile pe care le trăim, suntem în plină pandemie, regulile de funcționare a instituțiilor sunt stricte. A trebuit să repetăm cu mască, ceea ce pentru teatru e destul de complicat. Dar până la urmă cred că ne-am descurcat foarte bine. Experiența cu actorii care sunt ai Reșiței a fost extraordinară. Cred și sper că va ieși un spectacol excelent. N-o să vă vând din casă, dar spectacolul vă va surprinde, într-un fel. Sper să fie într-un mod plăcut”. 

leader board 728 x 90 px

O parte a surprizei a fost dezvăluită chiar de managerul Teatrului de Vest din Reșița, Florin Ionescu. „Publicul va fi așezat la mese, practic va face parte din spectacol, din terasa de la Iunion. Mulțumesc unicului sponsor al acestui spectacol, și anume Uzoni. El ne va sponsoriza cu mici și bere și cu ajutorul lui vom crea această atmosferă de Caragiale, de terasă românească”.

Distribuția spectacolului:

  • Jupân Dumitrache – Florin Ruicu
  • Nae Ipingescu – Radu Popescu
  • Chiriac – Marius Tudor
  • Spiridon – Robert Danci
  • Rică Venturiano – Sorin Fruntelată
  • Veta – Camelia Ghinea
  • Zița – Rusalina Bona
  • Dansatoare la Iunion – Ana Maria-Cizler
  • Dansatoare la Iunion – Andrada Samoilă

Biletele se pot achiziționa atât de la casieria teatrului, cât și de la intrarea în Complexul Atlantic. Prețul este de 20 de lei.

Evenimentul nu se rezumă doar la spectacolul de teatru, ci va include și o expoziție dedicată dramaturgului. Aceasta va avea vernisajul așa cum se stabilise inițial, la ora 19.30, la Muzeul Banatului Montan.

„Ne bucurăm să fim parteneri ai teatrului reșițean în cadrul acestui eveniment. Pe lângă colaborarea cu teatrul și muzeul din Reșița, pentru pregătirea acestei expoziții documentare a existat și o colaborare interinstituțională cu Biblioteca Națională a României și Biblioteca Județeană «Ion Heliade Rădulescu» Dâmbovița, având în vedere că marele nostru dramaturg este originar din județul Prahova. Vom expune cărți și periodice din colecțiile proprii. Este un prilej pentru a promova documentele pe care le avem în colecții pe această temă. De asemena, vor fi prezentate și documente inedite din colecțiile celor două biblioteci menționate. Este vorba despre copii digitale după ediții pinceps, după fotografii realizate la reprezentații ale acestei piese. Sperăm să fie de interes pentru publicul reșițean”, ne-a declarat Clara Constantin, directorul Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin.

Expoziția va putea fi vizitată până la finalul lunii iulie.

CITEȘTE ȘI: Universul lui Caragiale, prezentat reșițenilor! Eveniment inedit la începutul lunii iulie