Vezi aici stadiul pârtiei de la Văliug!

Pârtia de la capătul satului Văliug se luptă să supraviețuiască temperaturilor crescute. Iarna întârzie să apară, așadar turiștii nu se pot bucura de distracția în zăpadă.

Cu cele 10 grade din acest weekend, primul sfârșit de săptămână din an a găsit pârtia de la Casa Baraj închisă. Deși este dotată cu tunuri de zăpadă, temperaturile mult pe plus fac imposibilă păstrarea zăpezii pe pământul încălzit.

Pârtia a funcționat înainte de Crăciun pentru câteva săptămâni, însă iarna a părăsit deocamdată județul. Prognoza meteo pe următoarea săptămână nu aduce vești mai bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă, temperaturile atingând și 12 grade. Însă, se pare că doar o săptămână mai ține căldura, iar începând cu data de 13 ianuarie frigul își reintră în atribuții.

Chiar dacă pe pârtia de la Casa Baraj nu se poate schia, turiștii nu lipsesc, aceștia venind atât pentru peisajul oferit de lac din barul Apres Ski, cât și pentru petrecerile ce se țin sâmbătă de sâmbătă. Noaptea trecută distracția a purtat denumirea de „Îmbrățișează începuturile alături de prieteni buni”. De altfel, pe Muntele Semenic zăpada este suficientă și pârtiile sunt deschise și pline de sportivi.