Vrei să intri fără examen la Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului de la Politehnică? Participă la concursul de idei din luna aprilie!

Elevii de liceu de clasa a XII-a au ocazia să fie admiși la Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnice din Timișoara dacă vor fi pe podium la un concurs. Instituția de învățământ, în colaborare cu Primăria Municipiului Timișoara, prin Direcția de Mediu, organizează un concurs național de idei.

Numele concursului este „ENVIRONMENTAL PROTECTION – SMART AND SUSTAINABLE GENERATION” (Protecția mediului – soluții inteligente și sustenabile) și a ajuns anul acesta la ediția a III-a. Concursul va avea loc la data de 6 aprilie, la sediul facultății de pe Bulevardul Vasile Pârvan. Elevii și profesorii de liceu sunt invitați să vină cu idei pe tema „Idei şi soluţii inteligente şi sustenabile privind soluţionarea unor probleme în domeniul protecţiei mediului”. Elevii care vor lua locurile I, II și III la concurs vor fi admiși la Facultatea de Chimie fără examen.


Tuturor participanţilor la concurs li se vor înmâna diplome de participare. Rezumatul lucrărilor (aproximativ 0 pagină) prezentate în cadrul Concursului Naţional de Idei „ENVIRONMENTAL PROTECTION – SMART AND SUSTAINABLE GENERATION” va fi publicat în format în electronic (pe CD). Lucrările premianţilor vor fi mediatizate prin postare pe site-ul Primăriei Municipiului Timişoara prin Direcţia de Mediu. Concursul este integrat în cadrul manifestării: „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!”, ajunsă la ediția a VI-a. 

Iată principalele subiecte propuse:

1. Tehnologii nepoluante;
2. Managementul, procesarea şi valorificarea deşeurilor;
3. Tratarea și epurarea apei;
4. Purificarea gazelor şi eliminarea mirosurilor;
5. Monitorizarea parametrilor de mediu, sisteme/senzori de mǎsurare a poluanţilor;
6. Producerea, stocarea şi utilizarea hidrogenului;
7. Surse electrochimice moderne (pile de combustie, acumulatori, baterii);
8. Coroziune/protectie anticorozivă;
9. Utilizarea energiei solare;
10. „Chimia verde”;
11. Reducerea consumurilor de apǎ, energie şi materii prime;
12. Conservarea biodiversitţii;
13. Bioenergie: biogaz, biodiesel, bioetanol, biomasă;
14. Biotehnologii.

Regulamentul concursului este accesibil pe site-ul:

http://www.chim.upt.ro/ro/evenimente/environmental-protection-smart-and-sustainable-generation

Sursa foto: upt.ro