Vouchere de vacanță: pro sau contra?

Deputatul Silviu Hurduzeu le cere colegilor parlamentari din PNL să se decidă. După ce aceștia au susținut o lege prin care și angajații din mediul privat să primească vouchere de vacanță, acum liberalii vor să elimine tichetele bugetarilor. 

Se tot caută soluții pentru reducerea cheltuielilor din bugetul de stat. Liberalii au venit recent cu ideea eliminării voucherelor de vacanță în cazul bugetarilor, ceea ce ar duce la o economie de 1,5 miliarde de lei pe an. Este o propunere bizară, în opinia deputatului Silviu Hurduzeu, atât timp cât tot liberalii au susținut în prima parte a anului adoptarea legii prin care și angajații de la privat să primească vouchere de vacanță, plătite tot din bugetul public, măsură care „costă” peste 6 miliarde anual.

„PNL trebuie să se lămurească cât mai repede și să fie consecvent cu principiile pe care le susținea altă dată. PNL a insistat cu un proiect de lege pentru generalizarea voucherelor de vacanță, dar acum propune să scoată cu totul voucherele de vacanță.”, spune Hurduzeu, care subliniază că „sunt multe scenarii în spațiul public privind măsurile fiscale luate în calcul de Guvern, dar unele idei vehiculate de mass-media nu au nicio legătură cu variantele de lucru. Deciziile se vor lua pe baza analizei de impact a ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, care momentan este contestat în propriul partid.”

O altă măsură susținută inițial de premierii PNL Ludovic Orban și Florin Cîțu spunea că facilitățile pentru IT și construcții nu sunt bune, dar acum cei din PNL spun că sunt măsuri liberale și că le susțin, mai arată Silviu Hurduzeu.

De cealaltă parte, președintele PSD Caraș-Severin enumeră și ideile pe care partidul său le susține:

  • Cota generală de TVA de 19% rămâne neschimbată. Nu va crește peste acest nivel la niciun produs.
  • Alimentele de bază, de strictă necesitate, vor continua să aibă o cotă redusă de TVA, pentru protejarea celor cu venituri mici și medii.
  • Salariul minim trebuie să crească pentru protejarea salariaților din privat.
  • Profitul excesiv, luxul și viciul trebuie supra-impozitate.
  • Trebuie taxate companiile care își scot profiturile din România.
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/